масажиране на точка

Няма да повярвате какво ще се случи ако масажирате тази точка на челото си!

Съществуват  огромен брой техники за масаж , за да се отпусне човешкото тяло.

Повечето от тях са не само подобряващи нашето здраве, но и каращи ни да се чувстваме страхотно. Проблемът е, че повечето от тях изискват много свободно време, пари и помощ от специалист.

massage-therapy-white-flower2

За щастие съществува прост метод, който ще има подобен благоприятен ефект върху тялото ви, без да е за сметка на стандартния  масаж.

2222

На всеки от нас, вероятно на подсъзнателно ниво, ни се е случвало да изпитаме нужда да масажираме точно тази област, намираща се между веждите.
Е, оказва се, че нашите инстинкти не ни лъжат. Масажът в тази област подобрява концентрацията, намалява напрежението, премахва главоболието и успокоява очите (особено ако сте прекарали дълго време на компютъра). Практикуващите китайска медицина също са убедени, че масажът в тази точка подобрява интуицията на човека.

Какво трябва да направите?

preview-3393305-650x341-98-1470404073

Просто натиснете леко върху точката между веждите си и движете пръста си нагоре около и във вертикална линия. Не трябва да чакате дълго време, за да бъде резултата на лице. Необходими са около 45-60 секунди.
Специалистите обясняват, че тази процедура активира област от мозъка, която помага за намаляване на нервното напрежение. Това също подобрява външния вид на кожата, особено около очите и устата.

Така че, ако внезапно получите главоболие или очите ви са уморени след дълъг ден, вие вече знаете какво да направите!

Източник: ponichka.com

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply