Бързо, лесно вкусно – кой не обича?
Днешната рецепта е точно такава – пълнени кошнички от картофи с вкусни гъбки жулиен и златна кашкавалена коричка….
СЪСТАВКИ:
- 4 големи картофа
- 400 гр. гъби
- 1 глава лук
- 100 гр. масло
- 1/2 ч. л. брашно
- 250 мл не прекалено тежка сметана
- 100 гр. кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
-
ПРИГОТВЯНЕ:
- Внимателно измийте картофите с четка, не е необходимо да белите кората. Нарежете всеки картоф надлъжно на две равни части.
- С малка лъжица внимателно издълбайте средата на двете половини, за да получите нещо като лодки със стена, дебела около 5 мм. За да не изхвърляте издълбаното, може да го използвате за пюре.
- Получените картофени лодки сложете в студена вода, така че да не потъмняват.
- На слаб огън в тиган разтопете маслото, сложете вътре ситно нарязаните гъби и запържете за 5-7 минути. Добавете нарязания лук, колкото е възможно по-ситно, и задушавайте още 7 минути на умерен огън. Добавете брашното и бързо разбъркайте, докато сосът получи необходимата плътност.
- Време е да добавите сметаната, сол и черен пипер на вкус. Оставете сместа за още 3-4 минути на огъня и отстранете.
- Сложете картофите в тавичка, покрита с хартия за печене, във всяка половинка сложете малко парче масло, малко сол и черен пипер. Напълнете лодките с гъбената плънка и ги пъхнете във фурната за 15 минути при температура от 180-200 ° C.
- След това поръсете с настърган кашкавал и допечете за още 15 минути.
Златната кашкавалена коричка е толкова апетитна… А за пълен възторг липсва само щипка червен пипер на върха … Усилията ви със сигурност ще пожънат небивал успех!
Източник: zajenata.bg
Коментирай чрез Facebook