Жената каучук

Какво не знаете за 68-годишната жена-каучук?

Вили Кожухарова, Жената каучук, или Мис Кобрита, е родена в дупнишкото село Самораново.

До 24-ата си годишнина тя е учителка във Видин и чак тогава решава да се яви на конкурс за вариететна артистка. Става номер едно във вариететните програми не само у нас, но и по света. Има 30 години трудов стаж. През последните шест месеца Вили преживя две тежки операции. И двете й тазобедрени стави са сменени.

Вили КожухароваНапук на убежденията на лекарите Жената каучук се възстановява повече от добре. Вили е върнала подвижността на ставите и е на път да си върне и така любимия й каучук. Кожухарова показа за първи път показа чудесата, на които е способна, след като хвърли патериците завинаги, пише България Днес.

– Вили, как върви възстановяването след двете тежки операции за смяна на тазобедрените стави?

Жената каучук– Възстановявам се много добре. Благодарение на моя вълшебен лекар! Преди операциите ми казаха, че след тях ще трябва да се простя с всичко, което съм правила до този момент. Да, ама не! Вече правя ляв, десен шпагат, връщам се лека-полека към каучука. И това само шест месеца след първата операция.

– Това означава ли, че не сте се отказали от идеята да направите голямо шоу на своя юбилей след две години?

68-годишна жена каучук– Не съм се отказала въобще! Ще си направя юбилея за 70-годишнината ми, пък каквото ще да стане! На 68 години съм, но няма да се откажа от мечтите си! Не е имало нещо, което да съм искала и да не съм постигнала! Имам син, имам внуци и вече ми остава една-единствена мечта – да си върна каучука.

– Освен проблем със ставите коленете ви също страдат от години. Започнахте ли процедури за гонартрозата?

– Започнах едни нови процедури, които са експериментални. Много са скъпи, докато имам пари, ще ги правя. Една нова терапия, много интересна. Казват ми, че могат да ми върнат тялото в изходно положение. По тази логика би трябвало и зъби да ми пораснат, но нека да им повярвам. Дано успеят да ми помогнат!

– Работите ли вече със своите клиенти както преди?

Вили Кожухарова каучук– Започнах да работя в моя собствен фитнес. Много ми е приятно, че се върнах отново към работата. Гимнастиката ми е индивидуална за всеки. При мен идват хора с проблеми, на които помагам. Не взимам много клиенти, защото натоварването ми идва в повече.

– Какво ви държи толкова борбена през годините и след трудностите, през които сте преминали?

– Без силата на духа нищо не става! Това е психическа нагласа на първо място. Цял живот съм слънчева и усмихната! Психическото здраве е на първо място. На това се опитвам да науча и повечето от моите клиенти. Когато съм се родила, баща ми е искал да се казвам Велика, но след това съм останала Вили. Сега като се замисля, Велика щеше много да ми подхожда!

– В края на миналата година имахте тежък момент. Почина сестра ви. Приличахте ли си двете?

– Не, ни най-малко. Тя имаше точно обратния дух на моя. Исках да й помогна, но тя не поиска. Беше алкохоличка, беше спряла за известно време да пие, но алкохолът беше големият й проблем. Опитах всичко да й помогна. Тя не пожела, може би защото се смяташе за по-умна от мен. Тя не възприемаше от никого съвет. Още ми е много тежко, много мъчно за нея.

– Казвате, че имате всичко, за което сте мечтали. Имате ли човек до себе в момента?

– Нямам мъж в живота си. През целия си живот, когато работих активно, съм имала хора покрай мене. Имала съм дългогодишни връзки, но винаги на първо място е бил каучукът. Цялата обич съм си хвърлила там. Не е в състояние някой да го измести. Той е голямата ми любов!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply