Дамски трик

Страхотен дамски трик, с който лесно да прецените дали ще ви отива къса коса

Най-малко веднъж в живота си, всяка жена  вероятно си е задавала въпроса, “Бих ли изглеждала добре с къса коса?”

Въпреки това, много дами се страхуват от раздялата с техните дълги и буйни коси, поради това, че ако резултата е незадоволителен ще трябва да се чака с месеци, докато косата придобие прилична  дължина отново.

Днес ние от Girl.bg ще споделим с вас един гениално прост трик, който ще ви помогне да разберете дали къса коса ще ви стои добре.

Вълшебния  метод, наречен  2.25 ” (инча), е открит  от Джон Фрида, легендарният английски стилист и основател на собствената марка на продукти за грижа за косата носещи неговото име.

Според него, една линийка и молив са всичко, което ви трябва, за да се определи дали една къса прическа ще пасне перфектно на  вашата уникална форма на лицето.

За да се опита тази формула, следвайте тези лесни стъпки:

Поставете молив под брадичката си хоризонтално, след това поставете линийка под ухото си вертикално. Трябва да се получи ъгъл от 90 ° градуса. Измерете разстоянието от долната част на ухото до точката, където молива и линийката се пресичат. Ако тази височина е по-малка от 2,25 инча, лицето ви е перфектно за къса коса. Ако е повече от 2,25 инча, то тогава късата коса не би била подходящ избор за вас.

Вижте как се получава при  Мишел Уилямс и Лив Тайлър

Късата коса се вписва с лицето на Мишел просто перфектно, докато Лив изглежда невероятно добре с дълга коса. “Истината е в ъглите,” казва Джон Фрида.

Стилистите казват, че този метод е надежден и точен. Така че, ако обмисляте идеята за къса коса, хващайте линийка и молив и измерете пропорциите на лицето си. Или просто игнорирайте всички правила и направете това, което ви прави щастлива!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply