img

Всяка домакиня трябва да знае ТЕЗИ кулинарни ТРИКОВЕ, защото с тях живота става песен!

/
/
/
Днес ние ще ви зарадваме с редица полезни съвети, които ще помогнат на всяка домакиня да постигне нови кулинарни висоти.

Ще ви научим как правилно да съхранявате храна във фризера, да затопляте маслото, да извадите лесно костилките от черешите и други полезни неща.

Полезни съвети за домакини

1.Ако след приготвяне на вкусно ястие ви е останал малко сос, сипете го във форма за лед и го сложете във фризера. В подходящия момент просто извадете соса от фризера и го използвайте като добавка към някое ястие.

2. Най-лесният начин за почистване на дъската за рязане е следният: Разрежете 1 лимон на две части и с едната от тях натрийте дъската от двете страни. След това я поръсете с каменна сол и я оставете за 15 минути. След петнадесет минути натрийте повърхността на дъската с останалата половина от лимона. Изстържете остатъците от солта и лимона и измийте дъската с вода.

3. За да оберете останките от „Nutella“, поставете в буркана малко сладолед и разбъркайте съдържанието. Същият трик може да приложите и с буркан с мармалад или конфитюр.

4. Искате ли да нарежете празничната торта идеално равно? Използвайте за тази цел конци за зъби.

5. Поставете под дъската за рязане мокра кърпа или салфетка за да не се мести по плота или масата по време на рязане.

6. Използвайте обикновени закачалки за дрехи, за да си създадете допълнително пространство за съхранение на капаците за тенджерите.

7. За да направите зеленчуковата салата по-засищаща, добавете малко варени картофи. Този трик се използва от шеф-готвачите на най-известните ресторанти.

8. Съвет от опитни домакини: за да се съхранят в хладилника възможно най-дълго зелени продукти се поставя хартиена салфетка в контейнера – тя ще абсорбира излишната влага.

9. За да не изкипи водата, поставете дървена лъжица върху тенджерата.


10. Ако спешно се нуждаете от малко количество меко масло, не е нужно да използвате за тази цел микровълнова фурна. Достатъчно е да настържете студения продукт на ренде.

11. За премахване на костилките от череши или вишни, можете да използвате познатата преса за чесън.


12. Използвайте корковите тапи от вино за затваряне на пакети със зърнени храни и подправки.

13. За да се охлади бутилката с вино, използвайте балони с ледена вода.


14. За да спестите пространство във фризера ще помогнат някои канцеларски материали.

15. Така няма да е необходимо да се отделя допълнително време, за да се приготви втора пица!

Ние харесахме всички тези 15 кухненски трика! А кои идеи ви харесаха най-много на вас? Не забравяйте да споделите това в коментарите.

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook
loading...

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: