монасите от Атон

Монасите от Атон никога не се разболяват от рак, те просто следват няколко прости, но ценни правила -вижте ги!

Атон е едно магично място. Който е бил там знае и го е усетил. Че монасите от Атон не боледуват от страшни болести не е просто легенда. Това доказаха резултатите от изследвания, проведени преди година.

Учени от Медицинския университет в Кембридж, както и техни колеги-историци, направили проучвания от различно естество. Те проследили исторически документи, съхранявани в архива на манастира, както и възрастта на монасите, която варира в диапазон от няколко хиляди години, съобщава лекуванет. Нещо повече, сега средната възраст на монах от Атон е 94 години!

Този изненадващ факт не учудва жителите на свещената планина. За да са здрави, за да имат отлична физическа и психическа форма, им помага специална диета.

Планинските хора в Света гора са лишени от нездравословни, пълни с вредни мазнини храни. Това е отлична профилактика на всички видове тумори. Монасите не ядат месо, но диетата си разнообразяват с риба и сирене (козе, овче, краве). Почти всичко произвеждат сами. Много важен е факта, че повечето от монасите прекарват времето си във физическа работа на открито – отглеждат зеленчуци и плодове, грижат се за домашните животни и събират билки.

Маслиновата горичка им дава отлични плодове.

Монасите ги събират ръчно и произвеждат най-хубавия зехтин в областта. Техен специалитет е билковия зехтин, с който овкусяват голяма част от суровите ястия, които похапват. Превенция на страшните болести – как живеят дълголетните монаси от Света гора?

Ето техните правила:

1. Избягвайте стресови ситуации, суета, напразни тревоги и гняв. Очистете душата си. Спокойната душа и чистата съвест са най-добрите лечители.

2. Всеки път, когато имате възможност, излезте извън града. Идете в планината и постойте, макар и няколко часа само, в гората.

3. Постепенно се откажете от консервирани, преработени храни, които се продават в магазините. Не яжте салами, не купувайте шоколад. Лесно е сами да си забъркате нещо сладко. Монасите в Света гора почти не купуват захар. Кафето подслаждат с мед, а компотите са натурални.

4. Три пъти в седмицата (понеделник, сряда и петък) спазвайте строг пост. Това правят целогодишно монасите от Атон.

5. Отделете няколко часа на ден за спорт или физически труд.

6. Опитайте се да сложите нещата в ред в интимния живот. Намалете броя на сексуалните актове за 3-4 на месец.

7. Откажете се от вредните навици, като алкохол и тютюнопушене. Пийте червено и бяло вино, което сами сте направили или поне сте сигурни в произхода му. Такава е философията за живота на монасите от Атон – проста, но ефективна. Никой не ви кара да сложите расо. Опростете живота си, изчистете го от вредни храни и мисли и бъдете щастливи.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply