грешни навици

7 сутрешни навика, които задължително трябва да промените

Как да започнете деня с тонус, зареден с енергия за останалата му част.

Ако денят започне без енергия и останалата части от него са непродуктивни, може би правите някоя от 7-те общи сутрешните грешки.

Не натискайте бутона за ” дрямка” (snooze)
© DEPOSITPHOTOS© DEPOSITPHOTOS

Специалисти казват, че алармите не са добра идея. Истината е, че всеки път, когато продължим да спим, след като чуем веднъж алармата и си кажем ” още 5 минути” се задейства отново цикълът сън. Така че, когато се събудите, вие ще се чувствате много по-уморени и мързеливи.

Не стойте свити в леглото.

Когато се събудите, протегнете краката и ръцете си, докато все още сте в леглото. Колкото повече се разтягате, толкова по-уверен и щастлив ще бъдете по време на деня.

Не проверявайте първо и-майла си.
© DEPOSITPHOTOS© DEPOSITPHOTOS

Проверка на електронна поща, веднага след като сте отворили очи ви отвлича вниманието от най-важните задачи, които трябва да направите. Съсредоточете се върху продуктивни действия, вместо безсмислено превъртане през пощенската си кутия.

Разхвърлено легло.

Когато се събудим и станем от леглото първото нещо, което трябва да направим е да оправим леглото си. Това е свързано с увеличаване на производителността ви за останалата част от деня. В допълнение, този важен навик е първата стъпка, за да помогне в изграждането на други важни навици.

Откажете сутришното кафе
© DEPOSITPHOTOS© DEPOSITPHOTOS

Ако сте един от тези хора, които пият чаша кафе сутрин, за да се събудят, е време да преразгледаме този навик. Между 8 и 9 сутринта, тялото ни произвежда големи количества от хормона енергийно регулиране, наречен кортизол. Ако пиете кафе преди 09:30, тялото ви ще се намали производството на кортизол и ще имате по-малко енергия.

Не се събуждайте на тъмно.

Вътрешният часовник на тялото ни е чувствителен към светлина и тъмнина. Ако се събудите при слаба светлина, мозъкът ви може да бъде объркан и да предизвика сънливост. Отворете завесите, а ако все още е тъмно навън, просто включете силна светлина.

Навиците са всичко.
 © DEPOSITPHOTOS
© DEPOSITPHOTOS

Според учените, вашата воля е ограничена и прекарвайки сутринта, правейки излишни малки неща, вие ще имате по-малко енергия за останалата част от деня. Съсредоточете се върху основните такива, създайте една рутина, която ще ви позволи да се движите “в автоматичен режим” сутрин и освен това да имате достатъчно енергия за целия ден.

Източник: Поничка.ком

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply