img

Всички допускате тези грешки, защото няма кой да ви съветва – ето как да оптимизирате всичко и да си направите дом мечта!

/
/
/
loading...
Независимо дали планирате ремонт на всекидневна, спалня, кухня или баня, има някои важни правила, които трябва да следвате, за да бъде вашият дом едно по – приятно и спокойно място.

И не забравяйте – правилната декорация ще ви помогне за по – пълноценната почивка и настроението, докато разхвърляната и неприветлива стая ще ви накарат да се чувствате подтиснати и мрачни.

Ето и кои са най- важните правила за декорацията:

Бъдете премерени с цветовете

Ако таванът на стаята е в тъмен цвят или с дъски, това потиска. Затова го боядисайте в бяло, ако не желаете да бъде бял, използвайте ментово зелено или светло жълто.

Тъмните цветове като алтернатива

Ако стаята е голяма и светла, тогава може да си позволите тъмен цвят за тавана. Това създава чувство на по-ретро, но луксозно помещение.

Изхвърлете ненужните неща

Махнете всичко ненужно от апартамента и го оставете в мазето, гаража или на тавана, ако смятате, че имате нужда от него.

Кажете „да“ на празните пространства

Не е задължително навсякъде в дома да имате мебели. Освободете пространство и заложете на мултифункционални мебели.

Използвайте щорите, за да стоплите стаята/ апартамента

В студените дни вдигайте щорите и пуснете слънчевите лъчи да влязат. Преди да излезете оставете вдигнати щорите от страната, към която напича. Нощем ги пускайте, защото стаята може да изстине.

Постелете пода

Ако подът е мрамор или теракот, постелете килим, за да се запази топлината в помещението. Освен това, стъпвайки по килим или мокет, няма да ви мръзнат краката.

Повече светлина кухнята

Независимо дали кухнята е малка или голяма, нека тя да бъде добре осветена, което ще улесни значително готвенето и в късните часове.

Декорирайте правилно високите стаи

Декорацията на висока стая не е трудна. Просто трябва да следвате няколко правила – заложете на по – тъмен цвят на стените, за да намалите визуално помещението. С средата на стаята подредете мебели, декорация или произведение, което да привлича погледа. В тази стая може да си позволите висящ полюлей, както и пердета с по – интересни мотиви. Заложете на висока библиотека или оформете арт стена.

Изберете легло със здрава табла

Когато почивате трябва да имате защита на главата. Здравата дървена табла помага енергията да се върне в тялото ви и спомага за пълноценната почивка.

Използвайте меки пастелни цветове в спалнята

Те ще помогнат за спокойствието и релаксацията.

Стена зад леглото

Според фън-шуй принципите зад леглото ви не трябва да има прозорец, защото енергията ще избяга. Ако все пак се налага то да е там, нека има облегалка, която да служи като параван към прозореца.

Поставете леглото  на правилната височина

Не е хубаво да има нещо под леглото, според фън шуй принципите, защото енергията не може да тече свободно.

Баланс

Създайте баланс в стаята като поставите от двете страни на леглото нощни шкафове с лампи. Това е особено важно при двойките, защото помага за здравото партньорство.

Без растения в спалнята

Според фън – шуй принципите цветята и растенията трябва да бъдат извън спалнята. Ако не можете без тях, нека поне да бъдат извън полезрението ви.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: