Ако не сте запознати с индийската кухня, време е да го направите!
Щастливи сме да ви представим рецептата за тези необичайно вкусни картофени рулца. Подобно на повечето ястия от Ведическата кухня, alupatry също е вегетарианска храна.

Букет от подправки прави обичайната картофена плънка необичайно вкусна, с феноменален аромат! А с добавянето на една специфична подправка – куркума – тестото получава апетитен златист цвят.

Картофени рула alupatry
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
- 100 мл вода
 - 0.5 ч.л. сол
 - 200 гр. брашно
 - 1 супена лъжица растително масло
 - щипка куркума на вкус (за цвят)
 
ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКАТА:
- 4 средни картофа
 - 1 ч.л. захар
 - 1.5 ч.л. сол
 - по малко от любимите подправки ( магданоз , копър , босилек )
 - 1/4 ч.л. къри
 - 1/6 ч.л. смлян джинджифил
 - 1.5 ч.л. сусам
 - 
ПРИГОТВЯНЕ:
- Картофите  се измиват добре и се варят с кожата. Оставят се да изстинат. Когато леко ги охладите, обелете и намачкайте картофите. Добавете нарязаните зеленчуци, сусама, солта, захарта и подправки на вкус, разбъркайте добре. Пълнежът е готов!

 - Смесете брашното, куркумата, солта, водата и маслото. Замесете еластично тесто и го оставете за 30 минути.
 - Разточете тестото на тънък слой с дебелина 3-4 мм. Сложете отгоре охладената плънка, като я притиснете с ръка. Навийте на руло.

 - Нарежете  рулото  на филийки с дебелина 1,5-2 см и ги наредете върху набрашнена повърхност.

 - Загрейте в тиган 1-2 супени лъжици  олио  и изпържете рулата до златисто-кафяво.


 
За кратко време цяла планина от вкусното лакомство е готова. Alupatry може да се сервира като предястие или основно, при всички случаи ще стане хитът на вечерта!
 - Картофите  се измиват добре и се варят с кожата. Оставят се да изстинат. Когато леко ги охладите, обелете и намачкайте картофите. Добавете нарязаните зеленчуци, сусама, солта, захарта и подправки на вкус, разбъркайте добре. Пълнежът е готов!
 
		Коментирай чрез Facebook
		
			
