картофени рулца

Няма такава вкусотия! Индийците наистина са майстори на храната, а тази РЕЦЕПТА за картофени рулца ще ви стане любима!

Ако не сте запознати с индийската кухня, време е да го направите!

Щастливи сме да ви представим рецептата за тези необичайно вкусни картофени рулца. Подобно на повечето ястия от Ведическата кухня,  alupatry  също е вегетарианска храна.

картофени рула alupatry

Букет от подправки прави обичайната  картофена плънка  необичайно вкусна, с феноменален аромат! А с добавянето на една специфична подправка – куркума – тестото получава апетитен златист цвят.

картофени рула alupatry

Картофени рула alupatry

ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

  • 100 мл вода
  • 0.5 ч.л.  сол
  • 200 гр.  брашно
  • 1 супена лъжица растително масло
  • щипка куркума на вкус (за цвят)

ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКАТА:

  • 4 средни картофа
  • 1 ч.л. захар
  • 1.5 ч.л.  сол
  • по малко от любимите подправки ( магданоз , копър , босилек )
  • 1/4 ч.л.  къри
  • 1/6 ч.л. смлян джинджифил
  • 1.5 ч.л. сусам
  • ПРИГОТВЯНЕ:

    1. Картофите  се измиват добре и се варят с кожата. Оставят се да изстинат. Когато леко ги охладите, обелете и намачкайте картофите. Добавете нарязаните зеленчуци, сусама, солта, захарта и подправки на вкус, разбъркайте добре. Пълнежът е готов!
      попълване на рула
    2. Смесете брашното, куркумата, солта, водата и маслото. Замесете еластично тесто и го оставете за 30 минути.
    3. Разточете тестото на тънък слой с дебелина 3-4 мм. Сложете отгоре охладената плънка, като я притиснете с ръка. Навийте на руло.
      картофени рула alupatry
    4. Нарежете  рулото  на филийки с дебелина 1,5-2 см и ги наредете върху набрашнена повърхност.
      картофени рула alupatry
    5. Загрейте в тиган 1-2 супени лъжици  олио  и изпържете рулата до златисто-кафяво.попълване на рула
      картофени рула alupatry
    За кратко време цяла планина от вкусното лакомство е готова. Alupatry може да се сервира като предястие или основно, при всички случаи ще стане хитът на вечерта!
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply