всекидневно къпане

Ако обичате да се къпете всеки ден задължително трябва да прочетете ТОВА

Всекидневния душ е любим начин на много хора да се разтоварят от напрегнатия работен ден и просто да се почувстват по-добре.

Но има и клопки, които могат да ни донесат неприятности с едно толкова приятно нещо като душа. За да не страдаме, трябва да спазваме няколко прости правила, които са важни за здравето на кожата ни.

Ето ги.

1. Не ползвайте прекалено гореща вода
Горещата вода изсушава кожата и я кара да се лющи. Тя отмива твърде много кожни мазнини и я оставя без защита. Също така увеличава притока на кръв, което често води до зачервяване, възпаления и обриви.

2. Не стойте под душа повече от 10 минути
Също като горещата вода, продължителният душ изсушава кожата прекалено много, което може да доведе до обриви и сърбеж. Оптималната продължителност на всекидневния душ е около 10 минути.

3. Не използвайте много пенливи душ гелове и сапуни
Колкото повече е пяната, толкова повече са повърхностно активните съставки в един душ гел. Това означава, че нарушавате защитния мастен слой, което води до по-суха и грапава кожа. Освен това, ако антибактериалните миещи препарати не са ви предписани специално, е добре да не ги използвате, още по-малко всеки ден.

4. Сменяйте гъбата и тривката си често
Мокрите гъби и тривки са идеална среда за развъждане на бактерии и плесени, тъй че е важно да ги сменяте поне веднъж месечно. Опитайте да използвате хавлиена кърпа или ръкавица, която по-лесно се пере и суши. Не забравяйте да изсушавате гъбата след употреба.

5. Не прекалявайте със сушенето
Подсушете тялото си с мека кърпа, оставяйки кожата леко влажна. Тогава използвайте любимия си крем (или кокосово масло) и кожата ви ще бъде гладка и здрава.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply