как да отслабнете

Личният диетолог на Виктория Бекъм, разкрива как да отслабнете

Много звездни дами дължат идеалния си външен вид и хармония на  алкалната диета.

Ние знаем, че Виктория Бекъм, Гуинет Полтроу и Жизел Бюндхен се придържа стриктно към тази специална диета. Само погледнете тези красиви дами!

Автор на диетата е  Наташа Корета.

Тя казва, че основният принцип на метода ѝ е разделянето на продуктите на алкални и киселинни, така че да се поддържа оптимално ниво на киселинно-алкалния баланс (рН). Нормалната му стойност е 7.2 – 7.4.

Виктория Бекъм диета

Правилно балансираната диета е в състояние да поддържа стойностите на рН на кръвта на това ниво. Ако равновесието е нарушено, киселините започват да проникват в тъканта на органите, като по този начин пречат на тялото да функционира правилно, кожата не се насища с полезни вещества, става сива,  появяват се бръчки.

Принципи на алкалната диета

Алкалната диета е насочена към подобряване на всички системи на организма,прочиства черния дроб и червата, нормализира кръвното,  намалява наднорменото тегло. Той не се основава на пълен отказ от определени групи продукти, за разлика от много екстремни диети, а върху баланса на храната в съотношение 70 до 30, като по-високата цифра е в полза на алкалните храни.

алкална диета

Тук са  5 групи алкални храни , които трябва да съставляват 70% от храната, ако решите да спазвате тази диета. Другите продукти заемат 30%.

  1. Зеленчуци: печени картофи, карфиол, цвекло, тиквички, чушки, чесън, лук, целина, маруля, рукола, джинджифил, магданоз, домати, краставици, аспержи.
  2. Плодове: лайм, лимон, авокадо, круша, ябълки, сушени кайсии, сушени смокини, фурми, ананаси, нарове.
  3. Зърнени храни: елда, кафяв ориз и овес.
  4. Напитки: билкови чайове, напитка от цикория, лимонена вода, шейкове.
  5. Други: тиквени семки, сусам, бадеми, орехи, мед.

звезден диета

За да отслабнете, е достатъчно да се придържате към диета в продължение на три седмици. През това време може да кажете сбогом на 5-7 кг.

Препоръчително е преди началото на диетата да се консултирате с лекар – тя може да е противопоказна за хора, страдащи от хронични заболявания на стомашно-чревния тракт, черния дроб и бъбреците.
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply