храни за пушачи

10 храни, които са задължителни за пушачите – вижте ги!

Ако сте пушач, обърнете внимание на следващите редове, за да компенсирате поне малко вредата от цигарите за организма си.

Наблягайте на следните храни:

1. Портокал
В плода се съдържа витамин С, който спомага за никотиновия глад. Понякога палите цигара не само по навик, но и заради стрес – затова редовната консумация на портокал ще помогне за намаляването им.

2. Червена боровинка
Червените плодове на тази боровинка съдържат голямо количество киселина, която помага за намаляване на никотина в тялото. Ако се консумира редовно сок от червена боровинка, ще усетите осезаема разлика в никотиновия си глад.

3. Пшеничен зародиш
Тази храна е полезна, защото съдържа витамин А и Е, които спомагат за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания, освен това са силен източник на енергия.

4. Лимони
Лимонът също съдържа витамин С. От сока на 1 лимон може да се изкара толкова, колкото за да покрием дневната си нужда от този витамин.

5. Джинджифил
Тази подправка е способна да елиминира част от натрупването на никотин в организма. И се счита за една от най-полезните подправки.

6. Спанак
Той е с ниска калоричност и е подходящ за диетични режими. А също и за хора, страдащи от анемия. Със спанака, който е и мощен антиоксидант, ще прочистите и организма си от никотин.

7. Броколи
Също съдържат витамин С. Засилват имунитета на организма и предпазват от тежки болести.

8. Моркови
Както и да се консумират морковите, те осигуряват достатъчни количества, за да може да укрепите имунната си система. А за пушачите това е от определящо значение.

9. Къдраво зеле
Къдравото зеле е добър източник на калций и желязо. Съдържа витамини и минерали, а те от своя страна са най-полезните храни за човека.

10. Нар
Това е плодът с най-много антиоксиданти. В чаша от сока се съдържат около 40 % от необходимата за организма дневна доза витамин С.

Източник: здраве.то

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply