Жена не се е усмихвала

Тя е на 51 години, но от 40 години никога не се е усмихвала. Причината ли? Ще останете без думи!

Тес Кристиян е 51 г. и не се е засмяла нито веднъж от 10-годишна възраст.

Причината е удивително проста!

Като 10-годишно дете Тес взела твърдо решение никога повече да не се усмихне, за да не й се появят бръчки!

– Нямам бръчки и самата се тренирах да контролирам лицевите си мускули. Всички питат дали съм си слагала ботокс, но не съм го правила това и знам, че това е благодарение на факта, че не съм се смяла от доста време. Цената е висока, но аз я платих, за да нямам нито една бръчки на лицето.

Да, суетна съм и искам да изглеждам млада и хубава. Моята стратегия е естествената красота, далеч от ботокса и всякакви скъпи кремове. Не съм нещастна. Обичам живота. Просто нямам нужда да го показвам разхождайки се наоколо с усмивка на лицето. Не се усмихнах даже като родих дъщеря си – каза Тес.

Тес казва, че идеята не й е дошла „от нищото“. Навикът да потиска смеха и помогнало строгото католическо училище, което посещавала.

– Монахините не искаха децата да се смеят. Постоянно ни казваха – изтрий я тази усмивка от лицето.

– Когато пораснах, свикнах с този израз на лицето. Идол ми беше Марлене Дитрих. Тя никога не се усмихваше и е бляскава.

Приятелите я наричали Мона Лиза.

Дерматолог Ник Хънт казва, че въздържането от смях може да бъде ефективна техника срещу стареенето, но „трудно е да се придържаме към това, да не говорим, че ще хората около вас ще се чувстват зле и ще объркате децата“.

Психологът Аманда Хилс пък казва, че смехът е от решаващо значение за психичното здраве.

– Когато се смеете, отделяте ендорфини, които са известни като хормона на щастието, от който се чувствате добре. Колкото повече се смеете, толкова по- щастливи се чувствате и липсата на смях има обратния ефект.

Спокойното лице без емоции няма да позволи на мозъка да получи сигнал, че сте щастливи. И да не забравяме, че усмивката привлича хората, така че се замислете преди да се подлагате на такова мъчение.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply