приказно красиви места

15 приказно красиви места, които задължително трябва да видите! (снимки)

Много невероятни кътчета по света не са популярни туристически дестинации, тъй като е трудно да се достигне до тях.

Не си ли заслужават обаче тези скътани островчета, цветни полета и зашеметяващи водопади усилието? Всяко едно от местата на снимките, които ви представяме по-долу, изглежда като извадено директно от приказките.

Вижте тези 15 скрити кътчета на нашата планета, за които повечето туристи дори не са чували. Не пропускайте възможността да бъдете сред първите им откриватели.

Благай, Босна и Херцеговина

Благай е съвсем мъничко селце, скътано между малки водопади и заобиколено от лазурни води. Уютните бели къщички и манастир са разположени в подножието на скала. Мястото е свещено за дервишите и изповядващите Суфизъм.

Уакачина, Перу

Уакачина е оазис насред обширна пустиня. Пътят от перуанската столица Лима до това градче е едва около 5 часа. Населението на Уакачина е около 200 души, така че можеш тотално да се изолираш и да забравиш за външния свят.

Езерото Хилиър, Австралия

Езерото Хилиър е на остров в югозападна Австралия и единственият начин да се достигне до него е със самолет. Мястото е открито през 1802 г. и целогодишно е розово. Прави ли са се множество проучвания, но все още е мистерия на какво се дължи този необичаен цвят.

Скритият плаж на островите Мариета, Мексико

Скритият плаж разполага с кристално чисти води и е дом на изключително разнообразни видове птици. До този рай на уединението може да се стигне единствено по вода, след като се плава през лабиринт от подводни пещери.

Рифтът Силфра, Исландия

Рифтът Силфра е разположен в исландското езеро Тингвадлаватън. Това е любимо място на гмуркачи и авантюристи. Водата е толкова чиста, че можеш ясно да виждаш на дълбочина до 300 метра и губиш напълно преценката за дълбочината.

Изола Бела, Италия

Без съмнение италианският остров Изола Бела е един от най-красивите в света. Изключителният замък Боромео със своите цъфтящи градини, из които се разхождащ бели пауни, и зрелищни фонтани заема почти цялата му територия.

Селото Попай, Малта

Селото Попай е населено с малки дървени къщурки, които са изградени първоначално за мюзикъла „Попай” през 1980-е. В момента се използва като курорт с увеселителен парк и зашеметяващи гледки.

Червените тераси на Донгуан, Китай

Това уникално място с червена почва се намира в долина в югозападната част на Кунмин, столицата на провинция Юнан. Цветът на района се дължи на висока концентрация на минерали и изкопаеми.

Остров Флорес, Португалия

Остров Флорес е включен в списъка за ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство. На него се намира национален парк с уникални флора и фауна. Почти цялата територия на острова е покрита от най-различни цветя, като на него има още топли извори, лагуни, езера, вулкани и пещери.

Кратерът Дервезе, Туркменистан

Този огромен огнен кратер е с диаметър 60 метра и дълбочина около 20. Местните го наричат „вратата към ада”. Геолози открили инцидентно пещера с големи резерви от природен газ и газът бил изгорен, за да се избегне опасност за населението. Огънят трябвало да загасне до няколко дни, но продължава да гори вече 45 години.

Национален парк Ленсойс-Мараненсис, Бразилия

Национален парк Ленсойс-Мараненсис се намира на брега на Атлантическия океан в североизточна Бразилия. Всяка година по време на дъждовния сезон хиляди тюркоазени лагуни се появяват сред пясечните дюни. Най-подходящото време да се посети това забележително място е от юли до септември.

Сетенил де лас Бодегас, Испания

Малкото градче Сетенил де лас Бодегас е разположено във вътрешността на планина в южна Испания от осем века насам. Стените и таваните на къщите са част от голямата базалтова скала.

Пещерата на Сен Марсел, Франция

Пещерата на Сен Марсел се намира във Френските Алпи и е открита през 1836 г. Мястото представлява голяма мрежа от пещери с кристално чиста вода и цветни скали.

Мраморните пещери, Чили

Мраморните пещери се намират на полуостров при езерото Хенерал Карера на границата между Чили и Аржентина. Тази смайваща мрежа от пещери се е образувала от водата в продължение на хиляди години.

Катедралата Лас Лахас, Колумбия

Катедралата Лас Лахас се намира в дефиле на границата между Колумбия и Еквадор. Впечатляващата сграда е в нео-готически стил и се издига на 45 метра над река между скали и водопади.

Източник: kanal3.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply