Аз търсих тази рецепта шест години. Първо я пробвах на един рожден ден в свекървата ми през октомври и веднага се влюбих в нея.
Една нейна приятелка й я била дала. Шест години по-късно аз не оставих свекървата ми намира и я умолявах да се обади на приятелката си, за да вземе рецептата. Най-накрая свекървата ми осъзна, че няма да я оставя и станах собственик на ценната рецепта.
Такава рецепта не съм виждала в интернет: деликатен котлет от риба, който при дегустация се оказва с пълнеж от червена риба. Между другото, същата приятелка на моята свекърва, която сподели с мен рецептата, е съпруга на рибар и определено знае как да приготвя вкусна риба!
Какво ви трябва:
За кюфтетата:
1 кг филета от щука
2 глави лук
1 голям морков
50 грама краве масло
100-150 грама стар хляб
половин чаша мляко
За пълнежа:
1 глава лук
200 грама филе от сьомга или всякаква друга червена риба
50 грама краве масло
Растителна мазнина за пържене
Приготвяне:
Морковите, лука и щуката се нарязват и се задушават в маслото, докато омекнат. Хлябът напоете с прясното мляко. Задушените зеленчуци, хляба и филето от щука направете на кайма, добавете сол и черен пипер, разбъркайте добре.
Нарежете сьомгата, колкото е възможно на по-малки парченца (минете през кухненски робот), лукът нарежете на максимално ситно. В масло запържете лука, след това добавете розовата сьомга, сол, черен пипер и оставете да къкри, покрийте, докато продуктите омекнат, като разбърквате от време на време. Можете да добавите ситно нарязани зеленчуци.
От каймата оформете котлети, поставете в тях по една супена лъжица пълнеж, и запържете в растителна мазнина.