как да се подмладим

Правя ТАЗИ МАСКА всяка неделна вечер, а приятелките не спират да ме питат как съм се подмладила – вижте и вие!

С годините започнах да се сбръчквам все повече и дори скъпите кремове не помагаха, но с тази домашна маска направо се родих. В процеса на стареене често кожата става по-тъмна.

Понякога поради тъмни петна и неравномерен тен, лицето ви започва да изглежда безжизнено.
Ако искате да опитате и да изглежда по-млада само за една седмица, разберете каква е тайната на японските жени.

Това е едно страхотносредство, в чийто състав влиза оризът , използван от японските жени в продължение на векове.

Оризът има доста предимства, които правят кожата ви чиста и осигурява равномерен тен. Той премахва тъмните петна и прави кожата ви гладка. Оризът също има антиоксидантни свойства, които се дължат на наличието на линолова киселина, която стимулира производството на колаген в клетките на кожата. Тя намалява бръчките и по този начин ви прави по-млади.

Друга полза на ориза е, че в състава му влиза съединението, наречено сквален, което осигурява защита от слънцето, и възстановява повредената кожа, в следствие от излагането на слънчева светлина. Можете да използвате този инструмент редовно за подмладяване на кожата.

Можете също така да включите ориза в диетата си, защото той е богат на витамин Е, отговорен за намаляване нивата на холестерола в кръвта и подобряване на сърдечната функция.

Необходими съставки:

3 супени лъжици ориз

1 супена лъжица мляко

1 супена лъжица мед

1 чаша вода

Приготвяне:

Оризът се вари в 1 чаша вода на средна температура. Изключете и изчакайте 2-3 минути преди да махнете тенджерата от котлона, а след това прецедете сместа. Добавете 1 супена лъжица мляко и 1 супена лъжица мед. Разбъркайте и нанесете върху лицето. Изчакайте да изсъхне напълно в продължение на 10-15 минути. След това се измийте с водата, в която сте сварили ориза, за отстраняване на маската. Тази процедура се повтаря най-малко веднъж седмично, за да изглежда лицето ви по-младо.

Антиоксидантните и лечебните свойства на ориза ще действат като овлажнител, и могат да подобрят кръвообращението. Това ще доведе до намаляване на възпалението на кожата и постепенно премахване на тъмните петна. Тази маска е полезна също така и за защита от слънцето

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply