11 тънкости в кухнята! Ето как да бъдете перфектна домакиня!
Вашите ястия ще бъдат още по-вкусни и семейството ви ще бъде още по-щастливо.
Хитрости за готвене
Тайната на вкусния борш е проста. Заедно с месото пуснете във водата почистено цвекло. Сварете зеленчуковия бульон напълно. Преди края на готвенето настържете цвеклото на ренде и го върнете в готовата супа. Оставете борша да заври и изключете.
Ако свинската мас или беконът са пожълтели, не бързайте да ги изхвърляте. Пуснете ги през месомелачка и ги съхранявайте в хладилник в буркан. Когато е необходимо, добавете чесън, и ги пуснете в борша или друга супа.
Към плодовите плънки за пайове, за да не изтече пълнежа, пуснете няколко макаронени тръбички.
Потопете лимона в топла вода, преди да го изстискате. След това ще изстискате два пъти повече сок от него, дори и ако лимонът не е толкова сочен.
Туршията ще бъде още по-вкусна и ще се съхрани по-дълго, ако в саламурата добавете суха горчица.
За по-добър вкус и аромат на подправките, ги съхранявайте в плътно затворени непрозрачни кутии, порцеланови бурканчета или съдове от тъмно стъкло. Съдовете с подправки се съхраняват далеч от източниците на топлина.
Поставете бананови кори върху намазана тава. Отгоре наредете месото и го сложете във фурната. Този метод не само ще подобри вкуса на месото, но също така ще го предпази от препичане.
Винаги добавяйте черешови клонки към месото по време на готвене. Миризмата и вкусът на ястията ще бъде невероятен.
Когато миете зелените подправки в купа, не изцеждайте водата. Просто ги извадете от нея. Пясъкът и мръсотията отиват на дъното на съда.
За сочна кайма добавете захар. На 1 кг месо слагайте 1 супена лъжица захар без връх.
Надяваме се да се насладите на тези хитрости. Изпълняването на всеки един малък съвет е страхотно преживяване!
Споделете с приятели! Те ще оценят тези трикове в кухнята!
Източник: zajenata.bg