img

Много лесно и много евтино! Забравете за отровните препарати, с които пръскате градината – трябва ви само сапун!

/
/
/
Препаратите за растителна защита не винаги са толкова безопасни, колкото бихме искали – а кой би желал дългоочакваната му реколта да е пълна с химикали?

От друга страна – не върви да не обработим почвата срещу вредители, ако искаме все пак богат урожай. В тази ситуация на помощ ни идва едно доказано с времето средство, което е безопасно и ефективно заради своята естественост. Става дума за най-обикновен (а може и козметичен) сапун.

Използване на сапун в градината

С цел защита на градината от малки и големи вредители – от бозайници до насекоми – ще ви трябват няколко подръчни средства.

ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ:

няколко калъпчета сапун
плат или готови платнени торбички
нож
телбод
дървени колчета

Сапун срещу листни въшки

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ:

Натрошете сапуна на големи парчета и ги поставете в платнени торбички.

Затворете ръба на торбичките с телбод, за да не изпадне сапуна. Не затваряйте отвора плътно – миризмата на сапуна трябва свободно да се разпространява. Забийте по периметъра на градината дървени колчета и окачете на тях готовите торбички със сапун.

Остатъците от сапуна може да настържете и с тях да поръсите растенията и почвата, за да осигурите допълнителна защита срещу вредители. Мирисът на сапун ще отпъди досадните вредители и ще ги държи надалеч от двора ви.

Източник stara-bulgaria.eu

Коментирай чрез Facebook
loading...

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: