лятно изкушение рецепта

Това лятно изкушение ще ви стане любимо! Приготвя се лесно, с напълно натурални съставки е и е истинска наслада за сетивата (рецепта)

Kой, ако не сезонът на горещите дълги морски дни, е по-подходящ за разхлаждащо изкушение?

Кога, ако не сега да зарадваме сетивата си с вкусна ледена свежест? Спираме с реторичните въпроси и започваме с добрите новини. Да, има такъв сладолед, който хем е празник за всичките ви рецептори, хем няма да развали лятната ви фигура.

Това веган изкушение, освен с прекрасен вкус е и с изцяло натурални продукти, които ще заредят тялото ви и с качествено „гориво“. А ако сте привърженик на бисквитите – задължително хвърлете око на тези шоколадови бадемки само с три съставки

Без повече излишно увъртане ето какво ви е необходимо за този здравословен вариант на „сникърс“ сладолед:

За хрупкавата вафличка:

1/4 чаша ядково мляко по избор
1/4 чаша фъстъчено масло
1/4 чаша смлени бадеми
1/4 чаша смляно ленено семе
1 с.л. кленов сироп или мед

За пълнежа:

2 и 1/2 чаши пълномаслено кокосово мляко
15-20 фурми без костилка, предварително накиснати
щипка сол
ванлия
1 супена лъжица кленов сироп по избор
1 чаша фъстъци

За шоколада:

~ 1 чаша натурално какао на прах
~ 1/3 чаша разтопено кокосово масло, може и какаово
~ 2-3 супени лъжици кленов сироп

Всички съставки за пълнежа на вашия сладоледен сникърс без фъстъците се блендират до получаването на гъста и хомогенна смес и се слагат в хладилника да се охладят. За кората е необходимо да разтопите в фъстъченото масло (става лесно и в микровълнова) и да прибавите останалите съставки като разбъркате добре. Разтелете кората в квадратна тавичка, а върху нея добавете и дебел пласт от сладоледената паста. Поръсете обилно с фъстъците. Разбъркайте съставките за шоколада и залейте с количество по избор, ако искате само леки шоколадови пръски, а не обилна шококоричка намалете пропорциите на половина. Върнете сместа за около 2 часа във фризера. След това разрежете внимателно и споделете с приятели.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply