пари от банкомата

Той отиде до банкомата да тегли пари, но там вече имаше $500! Това, което последва ще ви остави без думи!

„Вчера отидох до банкомат на моята банка и когато сложих картата забелязах, че на мястото от което излизат имаше останали пари. Преброих ги, бяха 500 долара.

Взех парите и влязох в банката, където обясних на служител какво се е случило. Поисках да му дам парите, но той отказа и се обади на мениджъра на клона, който ме попита какво очаквам да направи.

Моето предложение беше да провери кой е теглил пари от същия банкомат преди мен и парите да му бъдат върнати. Той взе моето име и телефонен номер, като по-късно същия ден ми се обади с информация за собственика на парите и се свързахме в телефонен разговор. Оказа се жена, която се казва Едит и е на 92 години.

Парите, които е искала да изтегли бяха за месечния й наем, който е в размер на 480 долара, остатъкът от 20 долара пожела да ми даде. А това бяха парите й за останалата част от месеца. Категорично й отказах и й пожелах приятен ден.

След като затворих телефона се замислих за това, че на нея й остават 20 долара за целия месец!

Обадих се на мениджъра в банката и го помолих да преведе по сметката на Едит 200 долара от моята сметка. Когато разбра какво искам да направя той каза, че също ще участва със 100 долара.

Около час по-късно ми се обади и ми каза, че когато споделил на служителите в банката, какво съм направил те поискали също да участват и да добавят още 300 долара към другите пари за Едит.

И така днес беше един прекрасен ден.“
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply