цветя за всякакви условия

10 цветя, които задължително трябва да засадите в градината си – издържат на всякакви условия и са много ефектни!

В разгара на лятото няма как да не се възхищаваме на дворовете и градините около града, които са изпълнени с зеленина и пъстри цветя.

Ако на вас не ви се отдава да гледате цветя обаче или се притеснявате, че дворът ви е прекалено сенчест, или че почвата е песъчлива, не се отказвайте от идеята си за красива градина. От Real Simple се допитват до професионални градинари, които посочват растения, които ще оцелеят в почти всякакви условия.

Срещниче (Bugleweed)

Това ниско цвете е чудесен избор, ако искате да добавите цвят в сенчестите зони на задния двор. То цъфти в очарователни синьо-лилави цветове през пролетта, а лятото покрива с гъста зелена маса.

Слонско ухо

Добавете тропическо докосване в двора с това красиво растение. В листата му има нюанси на червено, розово и бяло, така че можете да съчетаете с другите растения в градината си.

Персийски щит

Благодарение на цветовете си това растение ще внесе екзотика в дома. То обича сенчести и влажни места, но е подходящо за двора само лятото и пролетта. През зимните месеци го дръжте на топло и защитено място.

Хортензия

Това красиво и непретенциозно растение харесва черноземна киселинна почва и вирее най-добре на сенчесто място. Поливайте я обилно, а зимата я приберете на терасата.

Хоста

Ако сух и сенчест заден двор, това е едно от малкото растения, които ще бъдат подходящи.  Вирее на всякаква почва и издържа на зимния студ.

Агаве

Ако дворът ви се намира в топъл, слънчев и сух район, изборът на растения, които ще се развиват там, може да бъде толкова труден, колкото и намирането на сортове, оцеляващи в сянка. Агавето обаче е перфектният избор.

Адениум

Адениум е сукулентен храст от семейството на олеандъра. Подходяща е за много светли и слънчеви места.

Тлъстига

Още едно растение, подходящо за суха и песъчлива почва и за много слънчево място. Поливайте го обилно.

Армерия

Това красиво растение не е претенциозно по отношение на отглеждане. Обича слънчеви места и оскъдно поливане.

Карамфилче

Това е едно от тези растения, които може да помиришете, преди да го видите. Харесва слънчеви места с дренажна почва.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply