затвора в Гуантанамо

Вижте как живеят осъдените терористи на ИДИЛ в затвора Гуантанамо (снимки)

Журналистите от агенция „Асошиейтед прес“ посетиха затвора, в който са държани заподозрените в принадлежност към „Ислямска държава“.

Затвора ГуантанамоИзясни се, че стотици джихадисти се намират в едно малко и задушно помещение, без електричество и вентилация. Освен това дневната температура в Ирак в момента е около 45°C. Иракски офицер разказа пред журналистите, че понастоящем в затвора до Мосул се намират около 370 затворници. Част от задържаните джихадисти страдат от кожни заболявания, някои от тях даже не могат да ходят.

Джихадисти в затвораНо независимо то това, всички те отричат да са свързани с терористичната организация.

За последните три месеца през този затвор са преминали 1150 задържани, 540 от които са били изпратени в Багдад за разследване. По думите на офицера, в авиобазата Кайара на юг от Мосул, се намират още 2800 заключени, които са обвинени във връзки с „Ислямска държава“.

Осъдени терористи в затвораЖурналистите също така са поговорили с някои от затворниците.

ГуантанамоВсички те са настоявали, че не са терористи и са невинни, както и са разказали за ужасните условия в затвора. Никой от тях, обаче, така и не обяснил защо е бил заловен на територията, която по-рано се намираше под контрола на „Ислямска държава“. Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: Блиц

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply