10 приказни места

Да, има и такива! 10 приказни места, където хората нямат никаква намеса (снимки)

Малко хора осъзнават, че на Земята има места, където хората все още не са стъпвали и които най-вероятно все още са изцяло запазени от диви животни.

Много от тях са толкова отдалечени и недостъпни, че ще ни отнеме огромно количество време, усилия и умения, за да ги достигнем. И все пак тези, за които знаем – виждащи се само от въздуха – често зашеметяват със своята красота. Може би това е така, защото тези места все още не са виждали човешката намеса,  места, които са останали същите от зората на времето, девствени в своята красота.
Ето десет от най-зашеметяващите и интригуващи. Искате ли да отидете там?

Горското езеро, Русия


Точното местоположение на това мистериозно езеро е неизвестно. Според някои може да се намери в района на Тиюмен в Русия.

Тепуи, Венецуела


Думата “Тепуи” означава “дом на боговете” на езика на коренното население на Гран Сабана, където се намират тези невероятни, зловещи природни структури.

Водопадите Хонокохау, Мауи


Това отдалечено място е потопено в зеленина. Дава усещане за красота, величие и загадъчност на естествения свят. Само си представете какво би било да пътувате до там.

Дъждовните гори на Амазонка

Тази невероятна, огромна гора се разраства в девет различни страни в Южна Америка: Бразилия, Перу, Колумбия, Венецуела, Еквадор, Боливия, Гвиана, Суринам и Френска Гвиана. Толкова е огромна, че човечеството никога не може да се надява да изследва всичко това – или да знае всичко, което се крие там.

Гангкар Пуенсум, Бутан


Това е най-високата планина в света, която не е завладяна от човечеството. Тя се намира на оспорвана територия между Бутан и Китай и се извисява на 7,570 метра в небето.

Tsingy de Bemaraha, “каменната гора” на Мадагаскар


Тези скалисти проекции и каньони се формират за период от един милион години, предимно под земята под формата на огромни пещери. През годините се е сформирала тази система от уникални, мистериозни естествени мостове, кули и проломи, които могат да достигнат до дълбочина до 120 метра.

Архипелаг Кергелен


Скрити в южната част на огромния Индийски океан, тези острови са изключително далеч от “родната” страна – Франция. Единственият начин да стигнете до тях е чрез лодка от остров Реюнион, близо до Мадагаскар. Смята се, че може да са част от древната Атлантида.

Скални острови, Палау


За съвременната човешка цивилизация скалните острови са отдалечен район на света, за който нямаме почти нищо. Но в някакъв момент през последните няколко хиляди години можем да бъдем сигурни, че хората са стъпвали върху тях. Знаем това, защото археолозите са открили доказателства за така наречените “малки хора” – издънка на човечеството с очевидно забавен растеж, които са живели там.

Далол, Етиопия


Днес извличането на сол се извършва в близост до вулкана Далол, така че строго погледнато, това не е недокоснат район. Но непосредствената част на вулкана е, разбира се, необитаема. Учудващо, учените смятат, че извънземният пейзаж на вулкана има удивителна прилика с повърхността на Йо, силно вулканичната луна на планетата Юпитер.

Атол Палмира


Разположен в Екваториалната зона на Тихия океан на юг от островите Хавай, този девствен остров се предполага, че е дом на тайнствена магическа сила.

Източник: Поничка.ком

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply