как да получим златно яйце

Как да обърнете жълтъка и белтъка и да получите златно яйце – супер трик!

Освен страшно здравословна храна богата на различни полезни вещества, висшата ценност на яйцата е, че могат да бъдат приготвяни по десетки различни начини, кой от кой по-вкусни.

Всички знаем и приказката за златната кокошка, която снася златни яйца и макар и не съвсем от злато, ние също може да си направим жълти яйчица и то без оцветители, а само като обърнем позициите на белтъка и жълтъка.

И да, възможно е да  оцветим яйцето отвътре и то без да разбиваме черупката – на помощ ни идва центробежната сила.

Физичните основи на този опит са пределно прости. Жълтъкът е по-плътен и тежък от белтъка – в това може да се убеди всеки, който поне веднъж си е варил яйца. Ако с достатъчна скорост се върти яйцето около неговата ос, под действието на центробежната сила жълтъкът започва да се придвижва към черупката, като постепенно прониква в белтъка.

В резултат те се смесват и стават неотличими един от друг, а когато сварите и обелите яйцето, ще получите забележителният ефект.

яйце,

Вижте всичко, което трябва да направите във видеото и се въоръжете с търпение, заслужава си да пробвате дори и само, за да видите изумените погледи на приятелите си.

И още един съвет преди да пробвате се убедете, че сте си набавили домашни яйца, защото тези в магазините са прекалено плътни и ще ви е доста трудно да промените тяхната структура. Но големите домашни яйца, които можете да си купите на пазара или от бабата на съседния ъгъл, са достатъчно течни, за да успеете.

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply