img

Тази вкусотия я опитах преди седмица и от тогава не спирам да си я хапвам – вижте как се приготвя

/
/
/
loading...
Тази чудна вкусотия се прави лесно, скоростно и става уникална

Предлагаме ви рецептата за една вкусотия, в която ще се влюбите. Това не са палачинките, които познавате, а нещо съвсем различно и разкошно. Пълнежът е апетитен, а заливката ги прави фантастични.

За тестото ни трябват:

150 грама пшенично брашно,
250 грама газирана вода и две яйца.

А за плънката са нужни:

четири лъжици вода,
една глава лук,
500 грама кайма,
60 грама настърган кашкавал,
щипка с индийско орехче.

Има и заливка, която се прави от четири яйца, 40 грама кашкавал, сол на вкус, черен пипер на вкус, една лъжичка мащерка, шест лъжици олио и червен пипер на вкус.

Първо е необходимо да пресеем брашното и после да го смесим с другите продукти за тестото като бъркаме хубаво, за да се получи равна смес без бучки. Загряваме малко олио и започваме да пържим тънки палачинки.

После си правим плънката като режем лука на ситно и го запържваме с подправките, а след това прибавяме кашкавала, каймата и малко вода. Отново бъркаме хубаво, за да се размесят добре.

Във всяка палачинка поставяме от готовата вече плънка и нареждаме готовите навити палачинки в една намаслена тавичка. Накрая си правим и заливката от посочените за нея продукти като се стараем да ги разбъркаме хубаво.

Заливаме пшеничните си палачинки и ги запичаме във фурната на 200 градуса, за не повече от 35 минутки. Тези пшенични палачинки са доста различни от обикновените и стават в пъти по-вкусни от тях.

Не ги пропускайте, тъй като ще изгубите наистина страхотно угощение с тази вкусотия, която се харесва на всеки. Може да почерпите с тях и гостите си.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: