последната фотосесия на Мерилин Монро

Непоказвани досега снимки от последната фотосесия на Мерилин Монро

Непоказвани досега снимки на Мерилин Монро от последната й фотосесия се предлагат на търг.

Фотожурналистът Джордж Барис снима звездата през юни 1962 г. – само няколко седмици преди смъртта й, съобщават организаторите на наддаването от онлайн аукционна къща. Участниците в тематичния търг ще могат да наддават и за други редки принадлежности – сувенири, голи снимки на екранната прелъстителка, филмови плакати и първия брой на сп. „Плейбой“ от 1953 г. с автограф от Хю Хефнър и Мерилин Монро на корицата.

Обявените начални цени варират от 500 щатски долара до 18 000 долара. Търгът ще продължи до 11 август.

Голямата кино звезда умира в дома си на 5 август 1962 г. Според официалните заключения Мерилин Монро умира от смъртоносна доза сънотворни. Намерена е мъртва в собственото си легло в дома си. Аутопсията показва, че смъртта е настъпила вследствие на свръхдоза наркотици – барбитурати.

Има различни версии за смъртта ѝ. Официално приетата е самоубийство. Смъртта й през 1962 г. остава обект на теории на конспирацията и до днес. „Мерилин Монро не е имала намерение да се самоубива“, твърди бившият окръжен прокурор на Лос Анджелис Джон Майнър.

86-годишният магистрат, присъствал на разследването, свързано със смъртта на звездата на 5 август 1962 г., предава на в. „Лос Анджелис Таймс“ бележките и аудиозаписите на д-р Грийнсън (психоаналитикът на Монро). На хартия и на лента са записани признанията на актрисата от последните дни на живота ѝ.

В нито едно изречение няма намек, че има намерение да сложи край на живота си. Разследванията на ФБР и поверителните разпити на нейни близки приятели все още не са огласени.

Последната фотосесия на Мерилин Монро

Мерилин Монро снимки

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply