пица от стар хляб

Никога повече няма да изхвърляте старият хляб, след като видите тази рецепта за пица!

Едно от най-неприятните за нас неща е изхвърлянето на храна.

Като се има предвид колко много хора нямат какво да сложат на масата е истинско разхищение да се изхвърля нещо, което е годно и би могло да бъде приготвено просто по друг начин и пак да бъде консумирано. Днес например ще ви предложим какво да правите със стария хляб, който е твърде възможно да ви остава понякога. Вижте как да си направите лесна пица ветрило от стар хляб.

Ще ви предложим няколко примерни необходими продукти, но имайте предвид, че можете да експериментирате и да използвате почти всичко, което имате налично в хладилника.

Необходими продукти:

около половин (или повече) стар хляб
1/2 кофичка кисело мляко
1-2 яйца
сирене
подправки по избор
масло
колбас по избор
кашкавал
домати
чушки
маслини

Начин на приготвяне:

Намажете филийките с масло и ги подредете във формата на ветрило, както е показано на снимката. Наредете между тях продуктите, които сте предвидили – колбасът и зеленчуците. В отделен съд разбийте киселото мляко с яйцата и сиренето, добавете и подправките. Залейте филийките равномерно със сместа и печете 15-ина минути (или до готовност) на високи градуси. Малко преди пицата да е готова, извадете и посипете с настърган кашкавал. Върнете във фурната за 2-3 минути, за да се разтопи.

Източник: gotino.eu

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply