народен крем лекува всичко

Уникален народен крем лекува всичко от ожулвания и наранявания до ухапвания и изгаряния (рецепта)

Когато децата пораснат и започнат да изучават света, той понякога ги спъва, ожулва колената им или им изпраща армии от хапещи насекоми.

Затова именно мама е човекът, който трябва да е наблизо, за да подкрепи победния поход на малкия завоевател. Предлагаме ви една страхотна домашна рецепта за универсален мехлем, лекуващ всичко – от синини и ожулвания, до изгаряния и ухапване от насекоми. Полезен е и при различни екземи, слънчево изгаряне, раздразнения, обриви, зачервяване от пелени, гъбични инфекции и псориазис. Звучи невероятно, но ако отглеждате детето си отговорно, вече знаете, че природата винаги има един универсален и прост отговор за всички болежки – въпросът е да го открием.

Всяка една от съставките на този мехлем има благотворно въздействие върху кожата, но когато всички те се комбинират, въздействието му става още по-силно.

Съставки:

2 чаени чаши студено пресован зехтин;
¾ чаена чаша изсушени цветове от невен;
½ чаена чаша разтопен пчелен восък;
3 супени лъжици кокосово масло;
2 супени лъжици масло от карите;
5 капки масло от чаено дърво;
5 капки лавандулово масло.

Как се прави?

В съд се смесват зехтинът, кокосовото масло и изсушените билки. Варят се на водна баня на слаб огън в продължение на 3-4 часа (внимава се водата да не се изпари). Маслото се прецежда от билките внимателно, за да не останат частици от тях вътре.

На водна баня се разтапя маслото от карите и пчелния восък. Веднага, след като се разтопят, се смесват със зехтина и кокосовото масло. Всичко се разбърква енергично, докато се получи гладка смес. Добавят се етеричните масла от лавандула и чаено дърво.

Сместа се налива в стъклени бурканчета с капачки. Бурканчетата се затварят плътно едва след като сместа се втвърди.

Този мехлем не съдържа никакви консерванти и изкуствени аромати, но съставките му съдържат естествени консервиращи съединения, които ще държат крема годен в продължение на 1-2 години, ако малкият ви изследовател му осигури толкова дълъг живот, разбира се.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply