вино според зодията

Какво вино трябва да пиеш според зодията си – само за истински ценители!

Коледа и Нова година пристигат със страшна сила. Ако искаш да ги посрещнеш в добро настроение и да се впишеш в обстановката дори на най-смущаващото коледно или новогодишно парти, то се приготви да запомниш няколко думи на чужд език и бързо на шопинг за качествен алкохол!

Сортове вина, сортове хора, вълнуващ свят на аромати и цветове – подходящата напитка ще те накара да видиш нещата от различен ъгъл. Виж кое вино е подходящо за теб според това коя зодия си!

Овен

снимки: Marie Claire

Оранжевото вино се получава от бели винени сортове грозде. Няма начин да ви сбъркат. В свят, в който хората наблягат на бялото или червеното, вие се отличете с оранжево! Макар да се прави по технологията на червеното вино, то е доста по-различно. Отговаря на вашите изисквания винаги да бъдете оригинални – това действително е един изтънчен и оригинален избор.

Телец

Бароло! Класическите пиемонтски вина Бароло ви карат да си кажете „мммм“, което веднага е придружено с приятна тръпка, която завладява коремната ви област. Обичате хубавите неща и това си е! Онова, което прави живота съвършен за вас обаче е хубавото вино. Кралят на вината Бароло отлежава поне 3 години преди да бъде пуснато в продажба. Пикантно, ароматно и палаво вино – тъкмо като за вас!

Близнаци

Шени Блан е за вас – бяло вино от Южна Африка. Обичате да изпробвате нови неща. Рутината ви убива, затова имате нужда от вино, което отговаря на вашите изисквания. Шени Блан има много свеж вкус за сухо мино. Ароматите на ябълка, мед и портокалов дъх се комбинират прекрасно с порция суши например.

Рак


Зинфандел

Раците са сложни натури, но опознаеш ли ги добре – разбираш, че са едни от най-топлите и чувствителни хора, които някога си срещал. Тъкмо затова виното зинфандел е онова, от което се нуждаят . Боровинков аромат и бърз ефект – такова е зинфандел – една глътка никога не стига.

Лъв

Лъвове, вие обичате да празнувате живота и затова никога не бихте отказали чаша пенливо шампанско. Пробвайте газираната напитка от Испания, ако досега не сте имали този шанс! Няма да съжалявате.

Дева

Пино Ноар

Девите обичат неща, направени бавно, внимателно и прецизно. Пино ноар се прави точно така. Деликатно вино за деликатни личности, които с наслада отпиват всяка глътка.

Везни

Ризлинг

Повечето хора го обичат, защото е сладко и може да се съчетае с различни блюда, дори с нещо лютиво. Не само помага на Везните да се отпуснат в обстановката, но и са чудесни в комбинация, каквото и да е менюто.

Скорпион

Един Скорпион никога няма да сгреши, ако си поръча Каберне совиньон. Тази класика във винения жанр е превърнала и много трезвеници в истински бохеми.

Стрелец

Теран

Възможностите ви за комуникация се подобряват значително след чаша-две. Словенското вино теран е уникално. Една глътка и ще искаш да го споделиш с всичките си приятели!

Козирог

Бордо
Козирозите обичат класическото и завладяващо бордо. Понеже са зодия, която цени качеството и консистенцията на нещата – знаят, че всяка инвестиция в бутилка бордо е нещо рентабилно и напълно ще задоволи желанието им за глътка наслада.

Водолей

Биодинамично вино

Водолеите са една от най-прогресивните зодии, обожават новостите и експериментите. Затова биодинамичното вино ще задоволи жаждата им за нещо ново и неочаквано. Това вино има вкус по-скоро на кисела бира, отколкото на традиционно червено вино. Охлажда се за 30 минути в хладилника и е много подходяща лятна напитка.

Риби

Pétillant-Naturel e тип шампанско. Газировката му не е толкова „агресивна“, колкото на класическото шампанско и няма добавена захар. Различно! Точно като вас – вие мразите да ви лепят етикети и да ви „побират“ в рамки. Това вино е прекрасен избор за нестандартни личности със свободен дух!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply