Испански крем

Пробвате ли веднъж този испански крем ви гарантирам, че ще забравите за останалите рецепти!

Испански крем, който стана любим на всички – евтин, но безкрайно вкусен

Кремът “Каталана” ще ви очарова с лесното приготвяне, малкото съставки и невероятен вкус! Предлагаме ви рецептата за този чуден испански крем. Повече от евтин и икономичен е, но можем спокойно да кажем, че е върхът на лесните и бързи десерти. Вкусът му е невероятен и неустоим.

Трябват ни:

шест яйца,
две трети чаша захар плюс пет супени лъжици захар,
един литър прясно мляко,
40 грама царевично нишесте,
един лимон,
една пръчка канела.

Приготвяне:

Първо трябва да си сварим млякото заедно с настърганата лимонена кора и с канелата. После си прецеждаме вече свареното мляко. Взимаме една отделна купа и в нея си разбиваме жълтъците, заедно със захарта и с царевичното нишесте. Разбиваме ги, докато се образува пухкава и бяла смес. След това поставяме яйчената смес на котлона и бавно прибавяме в нея млякото като непрекъснато разбъркваме.

Оставяме крема да се вари на тих огън, докато хубаво се сгъсти.

Да знаете, че в началото сместа ще бъде доста пенлива, но постепенно пяната ще изчезне като започне да кипи. Точно в този момент и Каталана ще бъде готов. След това си разпределяме крема в купички или в чашки и го оставяме да се охлади добре. Точно, преди да го сервираме, разтапяме пет лъжици захар в една тенджерка, но на висока температура. А после заливаме крема с апетитния и уханен карамел.

Приятен апетит и не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!

Източник: belady.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply