Истински мистерия: Момичетата на този остров стават момчета, когато навършат 12 години!

Момичетата на изолиран остров в Карибите се превръщат в момчета, като им порастват пениси, когато навлязат в пубертета в резултат на рядко генетично заболяване.

Сметнато е, че едно на всеки 90 деца, родени на Салинас в Доминиканската република, от момиче се превръща в момче, когато навърши 12 години. Това се случва толкова често, че местните го смятат вече за нещо нормално. Те наричат просто феномена „guevedoces“ или „пенис на 12“.

Момичета стават момчетаДецата, известни като псевдохермафродити, са станали обект на подробния документален филм на Би Би Си 2 „Обратно броене до живота – твоето невероятно създаване“.

Авторите на лентата ни запознават с Джони, който при раждането си изглежда като момиче и е бил кръстен Фелисита. Като малко дете той не е имал пенис и е бил отгледан като момиче. Но сега, на 24 години, той физически и биологически си е мъж в резултат на процес, започнал когато той е бил на 7 години.

„Помня, че носих малка червена рокля. Бях роден вкъщи. Те не знаеха пола ми. Ходиш на училище и носих пола. Никога не съм харесвал да се обличам като момиче. Когато ми купуваха момичешки играчки, аз никога не си играех с тях. Исках постоянно да си играя с момчетата“, споделя той.

Рядкото генетично разстройство е причинено от липсващ ензим, което възпрепятства производството на мъжкия хормон дихидротестостерон в матката.

Всичките бебета в матката, независимо мъжки или женски, имат жлези, известни като полови жлези, и малка издатина между краката. Около осмата седмица мъжките бебета, които носят Y хромозома, започват да произвеждат дихидротестостерон в големи количества.

Истинска мистерияТова превръща издатината в пенис. Що се отнася до жените, то издатината се превръща в клитор.

Някои бебета обаче нямат ензима 5-α-reductase, който задейства производството на хормона. Това означава, че бебетата след раждането си изглеждат като момичета – без тестиси и нещо, което много прилича на вагина. Но с настъпването на пубертета, огромни количества тестостерон задейства растежа на мъжките полови органи. Това прави гласа на въпросните деца по-дълбок и допринася за развитието на пениса.

В крайна сметка, развитието, което е трябвало да стане в матката, се случва при тези деца около 12 години по-късно.

Източник: Блиц

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply