пияни дробчета по селски

Ето това е истинско мезе – направо ще си оближете пръстите! Рецепта за пияни дробчета по селски!

Тези пияни дробчета по селски с червено вино и зеленчуци са идеалния вариант за мезе или вечеря – разбира се с кана вино и близък човек, пише готвач.бг.
Необходими Съставки

пилешки дробчета – 500 г
олио – 4 с.л.
лук – 2 глави
стар праз – 1 бр.
лук
чушки – 2 бр.
печени червени домати – 2 бр.
червено вино – 70 мл
сол – на вкус
черен пипер
риган
дафинов лист – 2 бр.
магданоз – 5 стръка

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета първо се бланшират в гореща подсолена вода за 4-5 минути. Изваждат се и се подсушават. Загрява се олиото, запържваме ситно нарязан лук и праз. Добавят се дробчетата, разбърква се и оставяме да се запържат.

Овкусяваме със сол, черен пипер и риган. Сипват се настърганите домати, нарязаните ситно печени червени чушки, може и от консерва, налива се виното и малко водичка и дафиновия лист. Разбърква се и оставяме да къкри на тих огън до готовност на дробчетата, докато остане на мазнинка. Поднасяме поръсени с пресен магданоз.

Сосчето може да се топва с парче хляб и е уникално вкусно.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply