политиците като деца

Вижте как изглеждаха някои от най-известните родни политици като деца (снимки)

На есен с песен. Този ученически рефрен си припяват родните политици, наближи ли 15 септември.

Въпреки че отдавна са свалили пионерските си връзки и са сложили тузарски вратовръзки. Качили са и по някой килограм по снагите си и са сменили олюпените колела Балканче с лъскави четириколки с по 300 коня.

Но с изключение на това почти нищо не се е променило. Защото школските нрави май са неизкореними. Погледне ли човек министерските банки по време на парламентарния контрол, то всички приличат на ученици, които се крият от даскала, за да не бъдат изпитани. Народните избраници долу също подсвиркват и се закачат досущ като едното време. Често си налитат на бой или си въртят заканително глави. Кой знае, вероятно и самата обстановка провокира, защото депутатските банки мязат на чинове, че и школският звънец почти същият само че по-лъскав, наричан парламентарен.

Друг любопитен паралел с едното време е, че с малки изключения бележниците на родния политически елит е бил за пример – златни медали и шестици. Сега обаче ако питате народа, колко би им има писал, то вероятно над 90% ще останат на поправка. А и не малко ще са с намалено поведение.

1. Буйният отличник

Премиерът Бойко Борисов е учил от 1-ви до 11 клас в 78 СОУ „Христо Смирненски“ в Банкя. Премиерът не крие, че като ученик не е имал особено желание да чете за разлика от сестра си. Често си устройвали в междучасията боеве до физкултурния салон. Добре, че била майка, даскалица в същото школо, че да го държи изкъсо. В резултат буйният Бойко разгръща потенциала си и завършва с пълен Отличиен- 6.0.

2. (Ре)френската гимназия

Реформаторския си дух Радан Кънев калявал като ученик в 9-та френска гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ в София, където бил сред отличниците на випуска. Никой тогава не е подозирал, че лидерът на РБ ще стане ученик и на Иван Костов и дори ще го задмине в политическите игри на кент-купе.

3. Властелинтът на антените

Лидерът на БСП Михаил Миков получава основно и средно образование в родния град Кула, Видинско. В ученическите години бъдещият политик се увличал по радиоантените и по модерната за онези години наука Бионика. Миков бил фен и на сръбската група „Бело дугме“, която навремето гледал, след като си сковал сложна антена за приемана на Белградската телевизия.

 

4. Созополско пионерче

 

Историкът и бивш министър Божидар Димитров е носил гордо пионерската си връзка. Шефът на Националния исторически музей завършва основно училище в родния си град Созопол, а от там през 1959 г. отива да учи занаят в Механотехникума в Бургас.

5. Двойка кадем за Станишев

Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев признава, че в 3-ти и 4-ти ти клас никак не му е вървяла математиката. Неговата бивша класна пък до ден днешен му напомняла за една кръгла двойка, която бъдещият историк е получил точно по този предмет. Днес политикът компромисно заключава, че високият бал не е гаранция, че двойките не са гаранция, че човек няма да се справя в живота.

6. Баш майсторът на серенадите

Президентът Росен Плевнелиев сякаш не е мръднал от времето, когато ритал мач с аверите и се закачал със съученичките си. Но вместо на тях той правил серенади на учителките си – доста хитро!

Плевнелиев завършва основното си образование в Гоце Делчев, а после се мести в Благоевград, където учи в математическата гимназия „Сергей Корольов”. За щастие в същото школо като учителка постъпила и майка му Славка, която го стягала да учи повече.

Източник: pik.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply