ползите от суроватката

Той пиеше това всеки ден и доживя до рекордните 152 години – вижте неговата тайна!

Дори и ако не може да направи чудо, за да живеете 152 години, няма съмнения, че тази напитка е еднa от най-здравословните, които съществуват.

Човек под името Томас Двойка, скромен английски селянин, държи рекорда, когато става дума за най- старите хора живели по света някога – той преживял невероятни 152 години!

Томас преживял цял век и половина, благодарение на напитката, която пиел ежедневно – и това е суроватка! Състав и лековитостта на суроватката е толкова приятна, че може да се пие буквално от раждането на всеки до смъртта му.

Суроватката в първоначалната си форма е течност, която съдържа по-малко от един процент протеини и повече от 93 процента вода.

Основните съставки на суроватката са калий, натрий, магнезий, фосфор, желязо, цинк, мед, кобалт, манган, молибден, витамини, важни ензими и аминокиселини. Тя съдържа само 2 калории на сто грама, поради което е особено подходяща за отслабване.

Здравословните напитка за заболявания на черния дроб са ключът към добро здраве, а суроватката е мощен чистач точно на този орган. Ако болeдувате от каквато и да е болест на черния дроб, редовно консумирайте суроватка.

Суроватката съдържа бета-лактоглобулин, който снабдява организма с аминокиселини (BCAA), които значително помагат при напредналите заболявания на черния дроб. На болните от цироза добавки с BCAA помагат да живеят по-дълго и по-качествено, твърдят специалистите.

За издръжливост и отслабване

Ако интензивно се занимавате със спорт и се опитвате да се отървете от излишните килограми, а сте под стрес или страдате от тежко заболяване, суроватката би трябвало да бъде част от вашето ежедневно меню. Суроватката изобилства с електролити, страхотно хидратира тялото, дава повече енергия, така че е много по-добър източник от вредните енергийни напитки.

Суроватката е основна суровината за производството на протеини, които, както се знае, са неизменна част от диетата на всеки спортист и консумацията на суроватка позволява бързо възстановяване и растеж на мускулите след тренировка, намалява апетита и стимулира отслабването. Също така, допринася за здравето на нервите, тъй като намалява кръвната захар и кръвното налягане, показват проучванията.

Народен лек за храносмилане

Млечната киселина, която притежава суроватката намалява прекомерният брой на гъбички и бактерии в червата, а ниската pH стойност насърчава тяхната работа.

Препоръчително е редовно да се консумира при запек, подуване на корема, спазми, дивертикулит и хронични възпаления на червата. Този стар народен лек може значително да помогне и при хронична умора, стрес, затлъстяване, преяждане, високо налягане, спад на имунитета, стомашни оплаквания, заболявания на черния дроб и кандида, а е и чудесно средство за пречистване на организма от токсини.

Подготовка и прилагане на суроватката

Най-хубавото нещо при суроватката е, че можете сами да направите от сурово домашно мляко или да я купите на пазарите или в магазините за здравословни храни или пък да получим от местния производител. Козята суроватка е най-добрата, по-добра и от кравата даже. Най-важното е да е направена от животни, които не са хранени с хормони.

От 10 литра мляко средно се получава един килограм сирене и девет литра суроватка. С оглед на факта, че има диуретични свойства, суроватката в началото се препоръчва да се консумира в умерено количество, но може да пиете и три пъти дневно по 150мл, а постепенно тази доза може да увеличавате и до литър и половина дневно. Ако имате проблеми с храносмилането, само разбърквате лъжица суроватка в чаша вода и изпийте това преди всяко хранене.

Суроватката освен за лечение може да използвате и за грижа на кожата и косата.
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply