как се прави Кескул

Този турски десерт предизвика истински фурор сред кулинарите! Научете се как се прави Кескул (рецепта)

Бързо се прави, а още по-бързо се яде. Турски десерт , който страхотно напомня на Рафаело, топчетата с кокос, a се готви много лесно.
Съставки:

500 мл. студено мляко
40 г. кокосово брашно
60 г. брашно
80 г. захар
1 ванилова захар
1 супена лъжица масло
Нарязани фъстъци, бадеми или лешници за украса

Начин на приготвяне:

В тенджера със среден размер поставете млякото, добавете кокос, захарта, ваниловата захар и бавно изсипвайте брашното. Разбърквайте непрекъснато с дървена лъжица.

Сместа се оставя да заври, но при непрекъснато разбъркване. Накрая добавете маслото и изчакайте да се разтопи.

Отстранете от печката и докато десертът е още горещ прехвърлете в огнеупорни малки съдове.

Всеки контейнер покрийте с пластмасово фолио и се оставя да се охлади в хладилник.

Поръсете малко нарязани фъстъци, бадеми, лешници или малко кокосово брашно.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply