img

Най-точният домашен тест за бременност – пробвайте го задължително!

/
/
/
Много често на жените им се налага да си направят тест за бременност, но в момента нямат възможност да посетят най-близката аптека, за да се снабдят с нужните медицински артикули, пише в. „Метро“.

В такива случаи таблоидът препоръчва най-добрата проверка с подръчни средства, използвайки обикновена паста за зъби. Тя е необходимо да е от бялата, без да има ивици по нея. Дамата е нужно да събере рано сутринта 50 грама урина в чиста чаша. В друга чиста чаша се изцежда от бялата паста за зъби – около четвърт тубичка. Към нея бавно се прибавя малко количество урина и пастата се разбърква.

След известно време отново се прибавя малко урина и се бърка. Оставя се да престои 5 минути. Ако с пастата не се случват промени и тя си остане бяла – тестът е отрицателен. Но ако тя придобие синкав цвят и стане по-пенлива, значи хормонът на бременността в урината HCG e реагирал с нея.

Тест с белина

Тестът с белина е лесен метод за потвърждаване на вероятна бременност. Тестът е много лесен. Съберете първата сутрешна урина и добавете няколко супени лъжици белина към нея. Ако урината започне да образува пяна и да шуми, шансовете за бременност са високи. Ако това не се случва, може би не е настъпила бременност.

Тест със сапунен разтвор

Ако не разполагате с белина, може да опитате тест с обикновен сапунен разтвор. Надеждността на този метод е сравнително по-ниска от тази на теста с белина, но може да се използва като подходяща алтернатива. Изпълнението на теста е подобно: съберете първата сутрешна урина в малка чашка или епруветка (ако разполагате с такава), добавете пяната от сапунен разтвор и наблюдавайте дали ще започне „шуптене” и отделяне на мехурчета. Ако това се случи, има вероятност да сте бременна.

Коментирай чрез Facebook
loading...

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: