здравословно хранене

ТОП диетоложка разби на пух и прах митовете за здравословното хранене – вижте какво каза!

Какво да ядем, кое е вредно, кое ще ни направи дебели, слаби или ще повиши холестерола ни.

Диетоложка разбива на пух и прах митовете за здравословното хранене. Австралийската специалистка по храненето посочва доста интересни неща, с които разбива на пух и прах различните табута.

Според Сузи Бъръл, както е името на специалистката, само две яйца на ден са ни нужни, за да нямаме проблеми с излишните килограми. И да имаме нормални нива на холестерол.

С тях ставаме слаби и не се притесняваме от лошия холестерол.

В личният си блог, диетоложката надълго и нашироко отговаря на наболели въпроси за хранене и диети.
Интересното е, че лекарката е на мнение, че човек не бива да се отказва веднъж завинаги от тестените изделия.

Препоръчва да си хапва филийка или две на едно ядене и то от хляб с квас или пълнозърнест. С такова хранене, ние си гарантираме приема на калории, които да останат определено в нормални граници. Сузи Бъръл е категорична, че на ден можем да си позволим консумацията на един или два плода. Но условието е те да са в натурален вид, в никакъв случай да не са сушени или под формата на сокове или фрешове. Тогава имат по-висока хранителна стойност.

Топ диетоложката разбира на пух и прах и твърдението, че не може да се готви със зехтин.

Според общоприетото правило, олиото от маслини може да се използва единствено за овкусяване на салати или за приготвяне на дресинги.

“Категорично съм за това, че със зехтин може да се готвят различни ястия. Това е една от най-трайните мазнини за готвене”, категорична е диетоложката. Според нея зехтина е една от най-трайните мазнини и може много добре да се използва при приготвянето на различни ястия и манджи.И е панацея при хранене и диети.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply