пиле по кубински

Няма такава вкусотия! Вижте как да си приготвите пиле по кубински (рецепта)

Предлагаме ви рецептата за пиле по кубински. Идейно и различно предложение, което ще ви хареса със сигурност.

Пилето става сочно и вкусно, и просто няма оставяне. А и не се прави никак сложно. Трябват ни:

едно пиле,
шест картофа,
осем домата,
три глави лук,
две зелени чушки,
една червена чушка,
един лимон,
един портокал, т
ри скилидки чесън,
една лъжица нарязан на ситно магданоз, 3
0 грама бяло вино,
зехтин или олио,
черен пипер,
сол на вкус.

Първо трябва да си смесим нарязания на ситно чесън със сока от портокала и лимона, които вече сме изцедили. Както и с черния пипер и солта след това. Нарязваме си пилето на дребни късове и си го мариноваме. Задушаваме го после в близо половин пръст олио, докато добие онзи апетитен златист цвят. След това махаме по-голямата част от мазнината. После си задушаваме и нарязаните на ситно чушки и лук – добре е да сме ги нарязали на кръгли резенчета, но както предпочитате вие.

Оставяме ги да врат за около пет минутки и чат-пат ги разбъркваме. После трябва да добавим към тях обелените и нарязани на едро домати. Този сос си го прибавяме към пилето и оставяме да ври за още около десетина минутки. След това чак добавяме виното, нарязания магданоз и още малко вода, която да покрие пилето наполовина, но само ако има нужда. Слагаме си и обелените и нарязани картофи вътре, а после оставяме ястието да си ври на бавен огън за около 25 минутки. Ако има нужда или така ви е по-вкусно, може да добавите и още малко сол като стане почти готово.

Става страхотна вкусотия това нещо, което е откраднато от далечна и екзотична Куба. Сигурни сме, че ще ви хареса много, защото поне ние си облизахме пръстите още от първата хапка. Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply