Гробаря

Помните ли великият кечист „Гробаря“? Вижте го как изглежда днес (снимки)

Независимо дали сте били голям фен на кеча или просто се засичали някоя битка, превъртайки каналите, няма как да не знаете кой е Гробаря.

Великият кечист отдаде 27 години на WWЕ (Световна федерация по кеч) преди през април тази година да се оттегли от този спорт. Няколко месеца по-късно външният му вид няма почти нищо общо с онова страшилище, което бе на ринга и което спечели много титли и записа уникални рекорди. Днес Марк Калоуей е един мъж на 52 години, които се наслаждава на личния си живот, а и на любовта на феновете, които го разпознават по улиците и му искат автограф и снимка за спомен.

Той е роден на 24 март 1965 г. в Хюстън, Тексас в семейството на Франк Калауей и Бети Труби.

Гробаря днесИма четирима по-възрастни братя – Дейвид, Майкъл, Пол и Тимоти. Завършва образованието си в гимназия „Уолтрип“, а след това се занимава с баскетбол. През 1986 г. е изправен пред дилема – дали да продължи с играта с оранжевата топка в Европа или да се захване с професионална борба. Избира второто. Първите му стъпки са във WCCW (World Class Championship Wrestling), където се състезава под различни псевдоними, а през 1989 започва да се състезава във WCW (основен конкурент на WWF/E тогава) под името „Лошият Марк“ Калоус.

В края на 1990-та година преминава във WWF/E и оттогава насам, в продължение на 27 години, е известен като Гробаря, печелейки множество титли и се превръща в един от най-великите кечисти на всички времена. Най-голямото постижение на Гробаря през времето му във WWE е т.нар. The Streak или поредицата му от победи в най-голямото шоу на компанията, Кечмания, провеждащо се веднъж в годината – рекордът му е 23 победи и 2 загуби (от Брок Леснар през 2014-та на Кечмания 30 и Роман Рейнс на Кечмания 33) и е безпрецедентен в историята на спорта.

Марк КалоуейИменно през на Кечмания 33 през април тази година след края на мача с Рейнс, Гробаря се оттегли от любимия си спорт.

52-годишният ветеран направи символично отказване пред 75 000 зрители в Орландо. През цялата среща публиката не спираше да вика за Гробаря, който загуби оспорваната битка. След нейния край бившият многократен шампион на федерацията символично остави своите прословути ръкавици, шлифер и шапка, след което целуна съпругата си – бившата кечистка Мишел Маккул.

„Гробаря няма да бъде вече в световната федерация. Това беше моето последно пътуване. Нека моето наследство да почива в мир“, написа тогава в „туитър“ Гробаря часове след своето отказване.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply