поза за сън

Вижте как позата, в която спите разкрива всичко за връзката ви!

В каква поза спиш, а в каква поза заспива партньора ти?

Гушкате ли се или веднага се обръщате на противоположната страна? Или пък се прегръщате толкова силно, че нощем се будите едва дишайки? Като всичко останало в този живот, позата, в която спите с партньора си, също говори за това каква е връзката ми. Вашето подсъзнание контролира дори това как заспиваш, как обичаш и колко голяма нужда имаш от нежна намеса в живота си.

Лъжичката

Въпреки че ви изглежда като една от най-популярните пози, само 18% от двойките спят в такава позиция. Тя говори за взаимно доверие и комфорт във връзката. Освен че говори за силната ви привързаност и това, че разчитате един на друг – това е и доста сексуална позиция – любима на повечето влюбени двойки.

Половин лъжичка 

В тази поза един от партньорите прегръща другия, но между двамата остава малко свободно пространство. Не бъркайте това, че има малко празно място между вас за липса на интимност. Точно обратното, значи, че сте заедно достатъчно дълго, за да си вярвате и да знаете, че няма нужда да се докосвате през цялото време. Тази позиция е характерна и за хората, които в началото на връзката си са спали в поза Лъжичка, но с времето са успели да разграничат ласките от здравия сън.

Преследвачът на щастие

Въпреки че прилича на първата поза, Преследвачът на щастие е по-особена. Когато един от партньорите се е изместил от центъра на леглото, другият се обръща след него и го обгръща с ръка. Тук вече говорим за поза, която издава, че един от партньорите най-вероятно има нужда от повече лично пространство. Другата интерпретация, че на него му е и донякъде приятно, че половинката му го „следи“ и търси близост.

Развързан възел

Това е малко по-усложнена версия на Лъжичката. Типична е за хора, които са заедно от известно време. В началото те заспиват в здрава прегръдка един срещу друг, а щом заспят се „развързват“. Това е компромис между нежността и интимността и свободата. Само 8% от двойките спят редовно в тази поза.

Целуващи се гърбове 


Двойките, които заспиват гръб в гръб с контакт в областта на гръбнака. Вие сте свързани, но независими личности, които уважават личното пространство на другия. Въпреки всичко оставате свързани и се привличате сексуално. По този начин често спят двойки, които са заедно отскоро, но се чувстват комфортно един с друг.

Свободните любовници

Още една поза, популярна сред дългогодишните двойки е Свободните любовници Това е когато заспивате гръб срещу гръб и пазите известно разстояние помежду си. Въпреки че насън гледате в различни посоки и не се докосвате, позата всъщност говори за готовност за контакт и сигурност. Вие сте близки и без да се докосвате с гръб, вършите собствените си дела поотделно, но нямате търпение да се съберете отново заедно, за да си развазвате впечатленията си от деня и да обменяте мисли за живота.

На твоето рамо

Тази поза също е популярна сред влюбените двойки. Двамата партньори спят по гръб, един от тях слага главата си на рамото на другия. Това са хора със силно его, така се характеризират повечето хора, които спят по гръб). Един от партньорите харесва ролята на закрилник,  а другият на онзи, който има нужда от стабилност. Това говори за взаимно разбиране увереност във връзката.

Топла прегръдка

Позата ви на сън издава голяма привързаност и любов. Когато един от партньорите спи с глава на гърдите на другия, и плътно в прегръдката му. Вие сте идеалната двойка – стабилни, нежни, закрилящи се един-друг. Ако вие сте този, който си почива на гърдите на партньора ви, вие сте така да се каже независимо „зависим“ – способни се да бъдете самостоятелин, но обожавате партньора си и сте влюбени до уши.

Прегръдка с крак

Тази поза издава няколко различни неща за вашата връзка. Ако само един от двамата обича да прегръща, то той има отчаяна нужда от вниманието на другия. Ако и двамата се прегръщате с краче, то се искате еднакво силно, вие сте балансирани заедно.

По корем

Двойки, които спят по корем може би са от онези, от които се страхуват да говорят помежду си за истинските си чувства. Спането по корем издава стрес, емоционален страх, липса на контрол. По този начин нито една част от тялото ви няма контакт с другия, което може би издава и проблеми в сексуално отношение.

Императори

Ако партньорите се разполагат на широко в леглото, без да се съобразяват къде е половинката им, то може би е време да помислите за развитието на тази връзка. Ако един доминира и заема повече място в леглото, може би той е този, който иска да контролира и насочва връзката,  но изисква от другия да му се подчинява без въпроси.

Ако един от двамата спи по-високо от другия, той може би е по-увереният от двойката. Ако пък спите на едно равнище, то най-вероятно се чувствате равни.
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply