img

Ти да видиш! Жена забременя по време на бременността си!

/
/
/
Американка, решила да износи бебето на безплодна двойка от Китай, забременя повторно.

За изключително рядкото явление съобщава ABC. Джесика Алън е майка на две деца. Тя се съгласила да стане сурогатна майка и да износи бебето на двойка от Китай.

Шест седмици след успешната ин витро процедура тя отишла на видеозон и лекарите с учудване установили, че бебетата са две.

Първоначално специалистите предположили, че жената е бременна с близнаци. След цезаровото сечение те забелязали, че едното бебе е по-леко от другото. След ДНК тест обаче станало ясно, че баща на едното дете е приятелят на Джесика. Въпреки контрацептивите, които използвала по време на бременността, тя успяла да забременее. Според договора обаче и родното й бебе принадлежало на китайската двойка.

След 3-месечна борба за родителските права, малкото момченце на Джесика вече живее с биологичните си родители.

Явлението, при което жена може да забременее от двама различни мъже, се нарича суперфетация. В медицината засега няма много подобни случаи, може би защото зачеването е само в рамките на 12-24 часа. Понякога обаче се случва да съзрее нова яйцеклетка – процес, обикновено стопиран от хормони, отделящи се в организма на вече бременната жена и ако яйцеклетката е оплодена, жената ще износва два плода с разлика във възрастта от една седмица дори повече от месец.

Тоест, жената може с една бременност да износи деца от двама различни бащи. Явлението е по-разпространено в животинския свят и се наблюдава при мишките, конете, овцете, кенгуруто и зайците.

Коментирай чрез Facebook
loading...

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: