Таблица за сън

Таблица показва с точност кога трябва да си легнете, за да се наспите пълноценно – вижте я!

С помощта на тази проста таблица лесно може да пресметнете времето кога трябва да си легнете, за да се наспите в зависимост от часа, в който ви е необходимо да се събудите.

Всеки се е будил с чувство на бодрост сутринта. Но такива дни за много малко, може да се преброят на пръстите на едната ръка. Най-често повечето хора се будят с чувство на умора, сънливи и демобилизирани.

Цялата работа е в това, че почти никой не може да пресметне правилно времето, необходимо за продуктивен сън. Сънят е цикличен процес, който се състои от бърза и бавна фаза. 1 цикъл продължава около 1,5 часа. За да си почине пълноценно човек са му необходими 5 цикъла.

За да се стане човек с чувство на бодрост и да е енергичен е необходимо правилно да пресметне времето на събуждане така, че звънецът на будилника да съвпадне с фазата на бързия сън. Именно в този момент е най-лесно връщането към реалността.

Таблица за сънОсвен това трябва да спазвате и 4 основни правила, за да се наспите както трябва:

-Лягайте да спите винаги на едно и също място. Не бива да работите в помещението, където спите. Спалнята е свещено място за отдих и покой.

-Ако спите лошо през нощта, не си струва да лягате да спите през деня. В краен случай, ако се чувствате много изтощени, може да подремнете, но не повече от 45 минути.

-За да е продуктивен денят ви, трябва да ограничите времето пред компютъра или телевизора вечер. Изкуствената светлина влияе на мозъчната дейност и заставя съзнанието да бодърства.

-Всички, които обичат да похапмат преди сън, може да го правят. Но без фанатизъм е не по-късно от 2 часа преди лягане. Храната е отличен антидепресант. Най-добрият вариант непосредствено преди лягане е чаша мляко.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар