11 грешки за телефона

Почти всички ги правите, а е непростимо! 11 грешки, които превръщат новият ви телефон в бракма!

Ето как трябва да използвате телефона си , за да удължите живота му и да се насладите на правилното функциониране на джаджата! Не правете тези грешки и чисто новият ви смартфон ще живее дълго време.

Как правилно да използвате вашия смартфон
Никога да не изключвате телефона

За да ви служи устройството дълго, трябва да го изключвате поне веднъж на седмица за известно време! Това ще бъде от полза за живота на батерията. В допълнение, няма да ви безпокоят неприятни обаждания поне за час-два …
как да използваме правилно смартфон

Забравяте да изключите Wi-Fi и Bluetooth

Изключвайте ненужните функции и телефонът ще ви издържи по-дълго! Да, и батерията също ще държи повече!
как да използваме правилно смартфон

Да използвате телефона в ужасен студ

Ако навън е -20 градуса по Целзий, не вадете вашия смартфон от джоба си! Той не е предназначен за работа в такива метеорологични условия. Също така, за смартфона не е подходяща и жестоката жега , плюс 30 градуса – това са си направо екстремни температури за техниката.

Да зареждате телефона цяла нощ

Ако оставите телефона си зарежда през нощта, батерията ще е напълно заредена на 100%. А това е лошо за нея! Зареждайте смартфона на 95-98% и така ще удължите живота му .
как да използваме правилно смартфон

Да зареждаме и разреждаме телефона напълно

Не е необходимо да се изчака, докато смартфонът се изтощи напълно, за да го презаредите! Литиево-йонните батерии най-добре изпълняват функциите си, когато са заредени на 50-80%. Така че не се колебайте да зареждате джаджата, когато стане нужно през целия ден!

Да използвате фалшиви зарядно

Зарядните често се чупят или губят, така че изкушението да купим нещо евтино и неоригинално е голямо. Но не го правете! Ако зарядното устройство не е оригинално, вероятността от повреда на телефона нараства значително. Батерията бавно ще умре в ужасна агония.

Забравяте да почиствате телефона си

Съхранявайте вашия смартфон чист! Не забравяйте да избършете екрана с влажна кърпича , слотът за зареждане и жакът за слушалки се почистват с клечки за зъби: там могат да попаднат трошички, които да повредят устройството.

Държите телефона в ръцете си, докато се разхождате по улицата

Не е препоръчително да държите телефона в ръка, когато се разхождате! Може лесно да го откраднат или да се случи по-банална случка. Например, да падне в локва! Бъдете внимателни.

Не слагате парола на телефона

Защитете с парола телефона, за да са защитени ценните ви лични данни ! По всяко време устройството може да се използва за измама, не забравяйте! Освен това, има малък шанс да ви върнат откраднатия телефон, ако е защитен с парола.

Не деактивирате геолокацията

Оставете включена функцията за геолокация само в няколко най-важни приложения.
Така ще пестите батерия и ще я предпазите от преждевременно скапване.

Никога не премахвате уведомленията

Push-уведомленията са брутален убиец на батерията и на екрана на телефона. Не позволявайте на уведомленията постоянно да атакуват вашето устройство, оставете ги само за най-важните програми!
Често хората използват телефоните много хаотично и след това се чудят, защо джаджата започва да действа бавно или внезапно прекъсва.

Споделете тези ценни съвети с приятели, за да се наслаждават и те по-дълго на любимия смартфон!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply