правила за хранене

Спазвайте тези 9 ПРАВИЛА и винаги ще имате перфектна фигура – ВИЖТЕ ГИ!

Струва ви се нереално, но всъщност това е най-здравословният метод, по който да отслабнете – с режим на хранене.

Трябва да знаете, че диетите имат временен ефект, а режимът на хранене – ефект, който на практика трае вечно, ако го спазвате както трябва.

1. Задължително преди всяко хранене (20-30 минути)изпивайте по една чаша вода. Освен че ще притъпите чувството си за глад, вие ще помогнете на стомаха си с храносмилането. Това е особено полезно, когато се прави сутрин. Водата трябва да е леко затоплена, споделят от zdrave.bg.

2. Не изпускайте закуската, обяда и вечерята. Ако пропуснете някое от храненията, вие, без да искате, по време на следващото ще приемете по-голямо количество храна. Ако имате възможност, опитайте се да се храните по едно и също време.

3. Вашата храна е желателно да бъде и вкусна, и полезна. Ако любимите ви продукти не съответстват на това правило, позволявайте си от тях не повече от 1/10 от общото количество храна, което изяждате за един ден.

4. Всички знаят, че е по-добре да се яде често, но по малко. Това не значи, че на всеки 10 минути можете да изяждате по един малък шоколад. Винаги е необходимо да имате под ръка някакъв плод или зеленчук.

5. Ако животът ви без сладко е немислим, заменете вафлите и сладките със сушени плодове и ядки.

6. Препоръчително е вашият обяд да включва бульон или зеленчукова супа . Вечерята трябва да бъде лека и по отношение на качеството, и по отношение на количеството. Нищо тестено, мазно и сладко. И ако не смятате да прекарате нощта в танци или броене на овце, не яжте след 19-20 часа.

7. Обръщайте внимание на съдържанието на храните, които употребявате. Стремете се към ниско калоричните и с ниско съдържание на въглехидрати.

8. Не забравяйте за физическото натоварване. Вместо да ядете нещо пред телевизора, заемете се с гимнастика. И най-елементарните упражнения ще ви бъдат от полза. Добре би било, редовно да плувате или танцувате. Ако нямате такава възможност, постарайте се всеки ден да си правите малки разходки, на връщане от работа вървете 1-2 спирки пеша и не използвайте асансьора, пише „За жената“.

9. Хвалете се и се поощрявайте за изпълняването на поставените правила. Поглезете се не с поредното парче торта, а с нов лак за нокти, например. Представете си, че сте стройни и красиви и … ще бъдете.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар