Нургюл и Еркан от "Твоят мой живот"

Ето какво не знаете за Нургюл и Еркан от „Твоят мой живот“!

Нургюл Йешилчай и Еркан Петеккая – главните актьори в „Твоят мой живот“, са безспорни любимци на публиката в над 50 държави.

Двамата изиграват ролите съответно на Джихан и Гюлсерен в сериала, развълнувал и хиляди българи. Там те живеят с трепетите и вълненията, поднесени от трите им деца. „Гюлсерен е обикновена и много честна жена, която работи и разчита на себе си. В днешния свят Гюлсерен е „рядка птица“. Нейните чувства към Джихан са много различни от чувствата на другата жена в живота му – Дилара“, разказва Нургюл и признава, че тя наистина харесва Гюлсерен, защото знае какво иска и е решителна.

Родителите на Нургюл били строги. Когато била тийнейджър, често я наказвали, но пък и тя била непокорна.

„Бях „черната овца“ в семейството, не ми позволяваха много неща, имах строг график, включващ уроци по танци, рисуване и музика. Но по-късно, когато станах актриса, разбрах колко важно е било да се занимавам с танци, рисуване и музика. Имах предимство пред другите и бях истински благодарна на родителите си за това“, разказва тя.

Нургюл Йешилчай твърди, че най-силното й качество е искреността.

„Аз казвам точно това, което мисля. Някои смятат това за недостатък. Когато си честен, няма как да се харесаш на всички“, обяснява тя пред bTV. Колегата й Еркан Петеккая се определя като щастлив човек, който има много приятели.

А за героя си Джихан разказва:

„Той е подложен на постоянно психическо напрежение, балансира между любовта към дъщеря си и любовта си към Гюлсерен. Изпитва чувство за дълг и отговорност към семейството си, но също така и към биологичната си дъщеря. Именно защото е честен човек, той не иска да нарани близките си. За мен Джихан е голям човек, вложих много емоции в пресъздаването му“. Допълва, че в реалния живот не е срещал човек, който да е преживял нещо подобно, но си спомня, че като тийнейджър прочел във вестника новина за подобен случай:

„Две деца са били сменени по погрешка в родилното отделение, но грешката е поправена едва две седмици след напускането на болницата. Медицинската сестра беше открила, че е станало объркване, и децата бяха разменени и върнати на биологичните си родители“. Признава, че обича да прекарва свободното си време сред природата. Обичал да чете книги на терасата на къщата си. Сред любимите му занимания са разхождането по брега на морето със семейството му. „Чувствам се добре, стига да мога да виждам небето и да усещам слънчевата топлина върху кожата си“, коментира актьорът.

Признава, че телефонът е неизменна част от живота му, защото го свързва с обичаните хора, където и да отиде.

Еркан Петеккая е роден на 11 декември 1971 г. в Диарбекир. Детството му обаче преминава в Истанбул. През 1993 г. завършва Анадолския университет и веднага след това постъпва на работа в Народния театър. По това време започва и участието в сериали, сред които „Любов назаем“, „Времето лети“, „Тиха буря“. Всичко това го превръща в голяма звезда, срещу която обаче се изправи екранната му партньорка Нургюл Йешилчай, наричайки го тиранин, грубиян и абсолютен простак. Нургюл Йешилчай е родена в Афион на 26 март 1976 г. Завършва средно образование в Измир. През 2001 г. се дипломира в Анадолския университет – катедра „Театър“.

Нургюл е печелила редица отличия за най-добра актриса. В миналото се снима във филма „На прага на рая“ на гостувалия и у нас германски режисьор от турски произход Фатих Акин. Любимите режисьори на Нургюл са французите Франсоа Трюфо и Жан-Люк Годар. Зрителите на bTV познават Нургюл и от ролята на Езо във „Вярна на себе си“. През 2004 г. актрисата сключва брак с Джем Йозер, с когото имат един син – Осман Неджат. През 2010 г. Нургюл и Джем се развеждат.

Източник: Блиц

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар