img

Вижте как всъщност се казват чалгаджийките-артистичните им имена са далеч от истинските!

/
/
/
loading...
Много от поп фолк изпълнителите използват прякори или производни на собствените си имена. Вижте ТОП 10 на фолк изпълнителите, които предпочитат атристични псевдоними.

Азис заема първо място в класацията. Истинското му име е Васил Траянов. В началото на 1999г., сключва първия си договор с „Маратон рекорд и тогава се ражда Азис. Певецът избира този псевдоним от името на главния герой от турски филм. Той попаднал несправедливо в затвора, а съдбата му толкова впечатлила Азис, че той се кръстил на името му. В началото имал идея да се изявява и под името Крез, но баба ми, видна ясновидка, му забранила, дори сънувала лош сън. Азис ня е послушал и го сполетяла неприятност. Пее под името Крез, но пада и си чупи крака на две места. Тогава става и Азис.

Артистичният псевдоним на Кали е измислен от Слави Трифонов. Истинското име на певицата е Галина. Има няколко певици с това име, но нито една не го ползва за сцената. Дългият е човекът забелязал таланта на Кали и й подава ръка в началото на кариерата.

Малко хора знаят, че името на Емануела е Емилия.

Когато певицата стартира кариерата си вече има певица с това име. Затова тя и продуцентите й дълго мислят какъв псевдоним. По това време Емилия гледала еротичния филм „Емануела“ и героинята й направила силно впечатление. Така Еми станала Е4Емануела на името на борбената жена, мъжемелачка от лентата.

Истинското име на Джена е Десислава Валентинова.

Преди да влезе в редиците на „Пайнер“ има няколко издадени песни под името Десислава. След като започва работа в музикалната компания сменя името си, а преди няколко години го промени и в личните си документи. „Когато родителите ми са избирали името, вероятно е било модерно и актуално, но на мен повече ми харесва Джена“, споделя певицата.

Артистичният псевдоним на Андреа идва от нейното фамилно име – Теодора Руменова Андреева. Когато започва кариерата си е била принудена да избере друго име, тъй като Теодора е вече заето от нейна колежка.

Истинското име на Глория пък е Галина Пенева Иванова.

Нейни приятели й дават идеята да се изявява като Глория. Така започва да се нарича през 1993-та година, когато работи като вариететна певица.

Галена стартира музикалната си кариера през 2004-а година с името Галя, тъй като кръщелното й име е Галина. После решава да си избере нещо по-провокативно и така се стига до Галена.

Преслава също сменя името си. Рожденото й име е Петя Колева, но на продуцентите звучи твърде несериозно за певица. Затова й слагат артистичния псевдоним Преслава и още с първите си песни се превръща в една от най-обичаните ни звезди.

Алисия също ползва псевдоним, при това доста оригинален и запомнящ се. Нейното име е Ася Дойчева, но с продуцентите от Ара измислят култовото Алисия. И така от 2002г. тя бележи успех след успех, а името й е синоним на стил и класа.

Освен Кали и Роксана е откритие на Слави Трифонов. Истинското й име е Антоанета-факт, който знае само семейството й. Неин кръстник става Слави след участието й в шоуто му „Стани попфолк звезда“.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: