апартамент от 17 кв. м.

Той си купи апартамент от едва 17 кв. м. и всички се чудеха как ще живее там, но само погледнете как изглежда отвътре!

Едно от предизвикателствата на преместването в малък дом е малкото място за вашите вещи.

И ако разчистването помага донякъде, има случаи, в които просто няма как да изхвърлим някои неща. Точно са такива трудности се сблъсква собственикът на студио от 17 кв.м. Той работи като водещ и най-голям проблем намира в съхранението на множеството обувки и дрехи.

Решението, което той взима е цялостен редизайн на пространството, постоянна и упорита работа с проектантите и внимание към всеки детайл. Крайният резултат е забележително жилище с гъвкаво пространство, което предлага всичко, от което неговият собственик се нуждае.

Отворено оформление

 

Макар че това е студио, то изглежда като пространство с една спалня, което се дължи на L-образно оформление. Цветовата палитра е чиста и лека за очите – със сиво като доминиращ цвят и дърво, което добавя топлина.

 

Дизайнерският екип се възползва от пространството, като избира вградени шкафове, за да скрие вещите на собственика. Когато вратите на шкафовете се затворят цялото място изглежда чисто и организирано, което се дължи и на липсата на дръжки.

Тук се намира място за всички обувки на собственика, а високите врати правят стаята да изглежда по – голяма.

Кухня и кът за хранене

Кухнята и кътът за хранене са пример за миниатюрни решения. Тук пространството е използвано много умело. Дизайнерите залагат на дървото, а розовата табуретка оживява пространството.

За да персонализира този ъгъл, дизайнерите правят ниша, в която подреждат аксесоари и ценни снимки.

Зона за сън

За да направят пространството за сън уютно и привлекателно, дизайнерите съчетават килим със затъмнени завеси и щори. Тук е разположена и голямата система за забавление с  телевизор, в която собственикът е инвестирал.

Малка ниша до леглото е превърната в нощно шкафче и място за най-необходимите вещи.

 

Любимата част на собственикът е банята, която напомня на спа център. Тя следва цветовата схема на жилището, но има и няколко допълнителни функции, които гарантират релаксиращо преживяване. Това са високоговорител на тавана, свързан към медийната система, както и огледало с вградено осветление и механизъм против запотяване.

В зоната за душ има ниша, която може да се използва за съхраняване на шампоан и сапун.

Освен че разполага с всичко нужно, студиото подчертава личния стил на обитателя си. Тъмната цветова схема, съчетана с правилното осветление, създава интимен и домашен вид. От цветовете до дървените текстури, целият дизайн следва чистите линии и непретенциозните детайли.

Източник: За жената

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply