Необходими съставки за кашкавалената мусака:
кайма – 500 г
картофи – 600 г
лук – 1 глава
чушки – 1 бр. червени
кашкавал – 400 г
магданоз – 3 – 4 стръка
олио – 2 с.л.
червен пипер – 1 ч.л.
черен пипер
сол
Приготвяне на Кашкавалена мусака за гладници
Сварете картофите с обелките. След това ги обелете и нарежете на филийки Внимавайте да не ги разварите, за да могат да се нарежат.
Запържете каймата и нарязаните на ситно лук и чушка заедно с олиото до зачервяване. Подправете с червения пипер, солта и черния пипер.
Нарежете кашкавала на тънки квадратни парчета. Подредете половината по цялото дъно и стените на кръгла тава. Наредете половината от картофените филийки, сипете каймата навсякъде.
Покрийте с останалите картофи и отгоре наредете последния кашкавал. Поръсете с нарязания магданоз и запечете до златисто в гореща фурна на 200 градуса.