Необходими продукти за бохча с пилешко:
400 гр. пилешки гърди
200 гр, гъби
50 мл. бяло вино или розе
50 гр.топено сирене
5-6 кисели краставици
200 гр.заквасена сметана
100 гр.кашкавал
1 готов селски хляб
подправки: сол, кимион, черен пипер, къри, риган
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган сложете малко олио, когато се сгорещи добавете пилешкото и гъбите. Задушете ги за кратко, добавете виното, киселите краставици и топеното сирене.
Когато виното се изпари, добавете сметаната и гответе на бавен огън докато се сгъсти.
Накрая добавете подправките.
Махнете част от повърхността на хляба и го издълбайте. Напълнете го с плънката. Сложете кашкавала и още топено сирене и запечете за около 10 минути във фурната на горен реотан. Внимавайте да не прегорите Бохчата.
Сложете капачето отгоре.